Factura de la “Top Fin 7 Mann GmbH” pentru un contract de mediere a unui Credit

Factura de la “Top Fin 7 Mann GmbH” pentru un contract de mediere a unui Credit

Unul dintre clienții noștri a primit o factura de plată pentru un contract cu Top Fin 7 Mann GmbH din Sirnach, Elveția. Conținutul era găsirea unui Credit de nevoi personale. Cu toate acestea, clientul meu nu avea cunoștință de un astfel de contract. Ce poate face?

În cazul în care o persoană primește o cerere de despăgubire de la o societate necunoscută și nu își amintește că a încheiat un contract cu aceasta, apar în mod natural numeroase întrebări juridice. În cele ce urmează, am dori să vă prezentam un exemplu de caz din activitatea zilnică a cabinetului nostru, care a avut loc în legătură cu Top Fin 7 Mann GmbH din Sirnach, Elveția.

Revendicare a Top Fin 7 Mann GmbH pentru intermedierea unui contract de restructurare financiară

Unul dintre clienții noștri a primit, prin e-mail și prin poștă, mai multe scrisori de la Top Fin 7 Mann GmbH din Sirnach, Elveția. Aceste scrisori se refereau la medierea unui contract de Credit.

Cu toate acestea, clientul nostru nu își amintea să fi încheiat un contract cu Top Fin 7 Mann GmbH pentru medierea unui Credit, nici verbal, nici în scris. “Ea nu comandase un astfel de serviciu nici pe internet, nici prin telefon și nici nu semnase un contract în scris.”

Este adevărat că clientul nostru a căutat un creditor pe internet deoarece avea nevoie urgentă de o anumită sumă. Cu toate acestea, conform percepției sale, el nu a comandat în niciun moment o societate pentru a intermediere

Cu toate acestea, el a primit o scrisoare de la Top Fin 7 Mann GmbH intitulată “Confirmarea acceptării contractului de Credit în valoare de 7.000,00 EUR”.

În această scrisoare, Top Fin 7 Mann GmbH o informează că a reușit să găsească un partener contractual pentru cererea de restructurare financiară a clientei noastre. Se luase deja un angajament de a achita datoria de 7.000 EUR. Acest lucru înseamnă că cererea depusă de clientul nostru poate fi satisfăcută în totalitate.

De asemenea, în scrisoare se preciza că durata împrumutului era de 61 de luni și că rata lunară era de 140 de euro, rezultând o datorie totală de 8.515,29 euro. Clientul nostru ar trebui să contacteze acum echipa de consilieri de la Top Fin 7 Mann GmbH pentru a discuta modalitățile de soluționare. A fost atașat contractul cu clientul, pe care clientul nostru urma să îl semneze și să îl returneze. Ulterior, urma să primească o ofertă scrisă.

În contractul cu clientul atașat, se menționa ca obiect al contractului următoarele: “Însușirea unei comenzi de mediere a unui contract de servicii (fără consultanță juridică), în vederea soluționării succesive a obligațiilor/datoriilor. (de exemplu, credite, împrumuturi, facturi, memorii etc.) din resursele financiare proprii ale clientului. Conform informațiilor furnizate de client, datoriile se ridică la suma totală de 7.000,00 EUR.”

În ciuda acestor informații, clientul nostru nu își amintea să fi încheiat un astfel de contract.

O zi mai târziu, clientul nostru a primit, în sfârșit, o altă scrisoare de la Top Fin 7 Mann GmbH, intitulată “Factura de brokeraj taxă de intermediere contract de restructurare financiară nr. (…)”. În aceasta, Top Fin 7 Mann GmbH a facturat suma de 521,50 euro. Această sumă urma să fie transferată de către clientul nostru în contul bancar specificat în scrisoare.

Care este procedura legală într-un astfel de caz?

Dacă ați primit o factură sau o atenționare de la o societate pe care o considerați nejustificată, trebuie mai întâi să vă opuneți în scris acestor pretenții. Obiecția informează compania că contestați cererea de plată. O astfel de obiecție este primul pas important în clarificarea unei cereri legale.

Obiecție scrisă: ori de câte ori se formulează împotriva dumneavoastră o cerere de despăgubire sau o Factura care, în opinia dumneavoastră, pare inițial nejustificată, este important să o contestați în scris. Nu sunați, deoarece obiecțiile telefonice sunt greu de dovedit ulterior. Vă recomand să trimiteți o scrisoare recomandată cu confirmare de primire pentru prima scrisoare de contestație, precum și să trimiteți scrisoarea si prin e-mail. Dacă aveți un fax sau un fax online, trimiteți celeilalte părți obiecția dumneavoastră la creanță și prin fax. Trimiterea scrisorii dumneavoastră de mai multe ori garantează că aceasta ajunge efectiv la cealaltă parte.

Cu toate acestea, în cazul în care societatea are sediul în afara Germaniei, așa cum este cazul Top Fin 7 Mann GmbH din Elveția, o scrisoare recomandată poate fi foarte costisitoare. Pentru a evita aceste costuri, în acest caz puteți trimite mai întâi o contestație prin e-mail. Vă rugăm să trimiteți un astfel de e-mail de obiecție către companie de trei ori la intervale de cel puțin zece minute.

Cerere de dovadă a contractului: Dacă Top Fin 7 Mann GmbH susține în scrisoare că există un contract, dar nu anexează niciun document contractual, trebuie mai întâi să se facă dovada acestui contract. Mai exact, se poate solicita Top Fin 7 Mann GmbH să dovedească contractul care pare să existe. Acest lucru se datorează faptului că numai o bază contractuală dă dreptul de a formula pretenții față de un client.

Contradicție în declarațiile de intenție: Dacă ați căutat un împrumut pe internet și apoi ați optat pentru o ofertă de la Top Fin 7 Mann GmbH, deoarece ați presupus din greșeală că Top Fin 7 Mann GmbH intermedia un împrumut, fără să vă dați seama că încheierea contractului ar echivala cu o restructurare financiară, se poate examina dacă contractul eșuează deja din cauza “lipsei declarațiilor de intenție concomitente”. Conform legislației germane, declarația de intenție a clientului trebuie să coincidă cu cea a societății pentru ca contractul să fie încheiat. Cu toate acestea, dacă clientul își asumă că încheie un contract de intermediere a unui împrumut, adică așteaptă o plată concretă de bani, dar Top Fin 7 Mann GmbH își asumă că oferă un contract de restructurare financiară, este posibil să nu existe declarații congruente.

Declarație de revocare: Dacă este vorba de un contract cu Top Fin 7 Mann GmbH care nu vă este cunoscut, declarați “revocarea” încheierii contractului în aceeași scrisoare de contestație. O revocare elimină contractul de la început și veți fi plasat în aceeași poziție ca și cum nu ați fi încheiat niciodată un contract. Revocarea este posibilă în termen de 14 zile de la primirea unei instrucțiuni de revocare în mod clar și adecvat. În cazul în care există un contract necunoscut, este posibil să nu fi primit până acum o notificare de revocare. În acest caz, revocarea este posibilă chiar și pentru un an și 14 zile.

Contestație: În cele din urmă, în astfel de cazuri, se poate examina întotdeauna dacă contractul poate fi anulat printr-o contestație. În cazul în care există un contract cu costuri, deși, după știința dumneavoastră, nu ați încheiat niciun contract, se poate întâmpla să fi fost din greșeală și poate că v-ați înregistrat pe un site de internet din greșeală sau din eroare. În acest caz, este posibil să contestați contractul. O astfel de posibilitate de reziliere poate exista, de asemenea, dacă v-ați înșelat cu privire la contractul în sine. Dacă, de exemplu, ați presupus că încheiați un contract de împrumut, dar ați încheiat din greșeală un contract de reabilitare financiară, întreaga încheiere a contractului poate fi afectată de o eroare. Atunci se poate examina dacă această eroare vă dă dreptul să contestați contractul.

Anchetă inițială gratuită pentru Top Fin 7 Mann GmbH

În cazul în care ați primit o factură sau o somație de la Top Fin 7 Mann GmbH pe care nu o puteți explica, care poate stabili costuri nejustificate sau care poate fi incorectă din punctul dumneavoastră de vedere, vă invit să contactați cabinetul nostru.

Pur și simplu trimiteți-ne o cerere inițială gratuită și fără obligații prin formularul de consultanta de aici. Vom analiza cazul dvs. și vă vom spune dacă și cum vă putem ajuta. O astfel de solicitare inițială nu creează o relație client-avocat și nici onorarii.

Cabinetul de Consiliere Armin Media s-a ocupat deja cu succes de numeroase cazuri în domeniul medierii creditelor, al soluționării datoriilor și al reabilitării financiare și, prin urmare, cunoaște exact procedura legală în astfel de chestiuni.

erichmocanu

Activist Civic fondator AEBS.org, Jurnalist si Expert extern in UE-GDPR / DPO