Obiecție (Contestatie) împotriva unei facturi incorecte

Obiecție (Contestatie) împotriva unei facturi incorecte

Un ghid cuprinzător pe tema cererilor de despăgubire incorecte sau excesive.

Se întâmplă din nou și din nou ca clienții să primească facturi incorecte sau prea mari de la o companie. Acest lucru se poate întâmpla chiar și după ani de cooperare bazată pe încredere. Dintr-o dată este emisă o factură nejustificată, incorectă sau mult prea mare. Clientul vede imediat că această factură este greșită, dar nu știe cum să se apere. I se cere să plătească în câteva zile, dar, din motive de înțeles, nu dorește să achite pretenții nejustificate. Într-un astfel de caz, trebuie depusă imediat în scris o contestație la factură.

Acest ghid online are scopul de a vă oferi răspunsuri la toate întrebările importante pe tema facturilor incorecte și suprataxate, a memoriilor și a reclamațiilor. Ghidul se aplică tuturor companiilor și este îndreptat împotriva cererilor de despăgubire incorecte, astfel încât se aplică, în principiu, tuturor industriilor, contractelor de vânzare și serviciilor, fie că este vorba de companii de asigurări, magazine online, bănci, companii de vânzare prin corespondență sau agenții de turism. În acest ghid, veți găsi modele de scrisori cu care vă puteți apăra eficient împotriva unei facturi sau a unei memorii incorecte.

Cum reacționez la o factură sau la un memento incorect?

Cel mai important sfat în ceea ce privește o suprataxare/reamintire eronată este că trebuie să reacționați în scris. O obiecție verbală sau telefonică nu este suficientă, deoarece cu greu o veți putea dovedi ulterior. Trebuie să vă exprimați obiecția în scris și să o trimiteți companiei într-o formă verificabilă, de exemplu, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin fax cu confirmare a raportului de transmitere prin fax. Acest ghid vă va spune cum să faceți acest lucru.

De ce este atât de importantă contestația scrisă împotriva unei facturi incorecte?

1) Indicarea incorectitudinii Prin opoziție, vă informați partenerul contractual, adică societatea de la care provine factura sau memoriul, că factura este incorectă și că nu o veți plăti pentru moment. Dacă refuzați să plătiți fără să prezentați o obiecție scrisă, societatea nu poate vedea de ce nu plătiți.

2) Creanța este acum considerată contestată În plus, obiecția asigură faptul că este vorba de o factură contestată. În mod normal, creanțele contestate nu sunt transmise unui furnizor de servicii de colectare a creanțelor, deoarece majoritatea companiilor de colectare a creanțelor au voie să accepte doar creanțe necontestate, în conformitate cu termenii și condițiile proprii. Din nefericire, observ în mod repetat că multe companii și agenții de colectare a creanțelor nu respectă acest principiu și, cu toate acestea, trimit brusc somații de colectare chiar și pentru facturile contestate. Numai acest lucru vă dă un indiciu că aveți de-a face cu o contraparte dubioasă. Veți găsi mai multe informații pe această temă mai jos.

3) Nicio înscriere în Schufa De asemenea, este important ca o creanță contestată să nu fie raportată la Schufa sau la alte agenții de credit (Creditreform, Accumio, Bürgel, Infoscore etc.). Dacă puteți dovedi ulterior contestația scrisă, Schufa va șterge o creanță care a fost deja înregistrată. Puteți găsi mai multe informații despre Schufa în ghidul nostru Schufa.

De ce nu este suficientă o obiecție verbală sau telefonică?

Dezavantajul obiecțiilor verbale sau telefonice este acela că nu aveți nicio dovadă a acestora. În multe cazuri, va trebui să dovediți ulterior că ați contestat factura incorectă sau memento-ul perceput incorect. În cazul în care obiecția dvs. a fost făcută doar prin telefon sau în timpul unei conversații, va trebui să dovediți conversația sau convorbirea telefonică cu ajutorul unui martor care a fost prezent în timpul conversației. În multe cazuri, nu aveți un martor, iar conversațiile telefonice confirmate de un martor nu sunt uneori acceptate ca probe de către instanțe. Prin urmare, poate fi foarte dificil să dovediți o obiecție verbală la o factură sau o somație greșită.

Apelurile la linia telefonică de urgență a unei companii mari, în special, nu constituie o obiecție sau o plângere efectivă. Deși clientul este informat la începutul conversației că apelul telefonic este înregistrat, această înregistrare este ulterior disponibilă doar pentru companie, nu și pentru client. Astfel, clientul nu poate folosi înregistrarea telefonică pentru el însuși ca dovadă a obiecției împotriva facturii incorecte.

În plus, persoanele de contact de la celălalt capăt al liniei telefonice de urgență sunt, de obicei, doar angajați ai unui call center. Acest lucru înseamnă că apelul clientului nu ajunge direct la companie, la un angajat responsabil de problema sa, ci doar la un angajat al unui call center. Aceștia îi spun clientului că reclamația la factură a fost înregistrată, dar nu îi oferă celui care a sunat nicio dovadă scrisă în acest sens.

De exemplu, clientul a contestat o factură greșită, dar nu poate dovedi contestația. Dacă mai târziu apare un litigiu juridic, angajatul centrului de apeluri va avea tendința de a depune mărturie în favoarea clientului său, dar nu și în favoarea clientului. Acest lucru înseamnă că, în caz de îndoială, angajatul liniei telefonice de urgență va spune că nu a primit nicio obiecție la factură sau la memento. Din nefericire, am experimentat adesea acest comportament în activitatea mea de avocat, așa că vă sfătuiesc cu tărie să nu faceți reclamații doar prin telefon.

Cum pot trimite o contestație scrisă la o factură incorectă?

Spuneți clar partenerului contractual că v-a trimis o factură incorectă sau suprataxată. Este important să marcați în mod clar data facturii, valoarea facturii și numărul acesteia. Includeți numele și adresa dvs., precum și numărul de client. Compania căreia îi scrieți trebuie să fie capabilă să recunoască ce client vă scrie și exact despre ce factură este vorba.

Obiecția propriu-zisă la factură poate fi informală. Acest lucru înseamnă că este suficient dacă precizați în mod clar că nu acceptați factura și descrieți exact motivul pentru acest lucru. Motivele pentru care obiectați la factură ar trebui să fie cât mai detaliate posibil. Partenerul dvs. contractual trebuie să fie capabil să vadă de ce nu acceptați factura sau memoriul și de ce este greșit în ochii dvs. Asigurați-vă că faceți o copie a scrisorii dumneavoastră înainte de a o trimite.

Cum trimit obiecția de factură?

Ceea ce este esențial în ceea ce privește obiecția dumneavoastră trebuie să fie faptul că aceasta ajunge efectiv la companie și că puteți dovedi ulterior această primire. Există mai multe modalități de a face acest lucru:

Scrisoare normală: Vă sfătuiesc să nu trimiteți contestația la factură prin poștă. Scrisorile normale care nu sunt trimise prin scrisoare recomandată sunt pur și simplu ignorate de unele companii. Ulterior, expeditorul nu are cum să dovedească faptul că scrisoarea a fost primită de destinatar.

Scrisoare recomandată cu confirmare de primire: Una dintre cele mai sigure metode este să trimiteți o contestație scrisă la o creanță prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. În acest caz, compania primește o mică carte poștală roz alături de scrisoarea dumneavoastră, pe care trebuie să o semneze. Oficiul poștal notează pe această carte poștală cu confirmare de primire data la care scrisoarea a ajuns la companie. Apoi, cartea poștală vă este returnată cu data și semnătura. Acest lucru vă oferă dovada că obiecția dumneavoastră a ajuns efectiv la cealaltă parte. Atașați această confirmare de primire la copia scrisorii dumneavoastră de opoziție, astfel încât să nu se piardă și să poată fi atribuită scrisorii respective. În cazul în care partea adversă neagă ulterior că a primit vreodată o contestație la facturare, îi puteți trimite o copie a recipisei de retur și, astfel, puteți dovedi că ați trimis contestația. Rămâne o incertitudine reziduală în ceea ce privește trimiterea prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire: Partea adversă ar putea pretinde că nu a existat nicio scrisoare sau că în plicul primit se afla o scrisoare complet diferită. Puteți dovedi prin scrisoare recomandată doar că ați trimis orice scrisoare către partea adversă, dar nu și conținutul acesteia. Pentru a ocoli această problemă, puteți chema un martor în timp ce puneți scrisoarea de opoziție în plic. Martorul poate confirma ulterior că ați trimis efectiv factura de opoziție și nu un plic gol sau o altă scrisoare. În cazul în care nu aveți în apropiere o altă persoană care să fie martoră la trimiterea scrisorii recomandate, puteți cel puțin să faceți o fotografie cu camera telefonului mobil în care să arătați scrisoarea de opoziție lângă plicul deja adresat. Acest lucru va arăta clar că este foarte probabil ca scrisoarea vizibilă în fotografie să fi fost pusă efectiv în plic după aceea.

Fax cu confirmarea raportului de transmitere: În cazul în care trimiteți o contestație privind o factură prin fax, faxul vă va emite un raport de confirmare a transmiterii după ce transmisia a fost efectuată cu succes. Acesta indică faptul că ați trimis faxul cu succes, data, ora și numărul de telefon al destinatarului. Vă rugăm să păstrați acest raport de transmitere într-un loc sigur și să îl atașați la copia scrisorii dumneavoastră. Dezavantajul trimiterii unui fax este, totuși, acela că nu puteți ști dacă faxul a ajuns efectiv la cealaltă parte. Dacă, de exemplu, aparatul de fax al destinatarului are un blocaj de hârtie sau o altă defecțiune tehnică, veți primi un „ok” pe raportul de transmisie, dar faxul a fost primit de fapt de cealaltă parte în mod ilizibil. Prin urmare, trimiterea prin fax oferă o mare probabilitate ca cealaltă parte să fi primit obiecția dumneavoastră de facturare, dar nu oferă o dovadă finală.

Trimiterea ca PDF într-un atașament de e-mail: Obiecția dvs. față de factura sau memento-ul incorect sau excesiv poate fi scanată de dvs., inclusiv semnătura dvs., în format PDF sau fotografiată cu aparatul foto al telefonului mobil și apoi trimisă ca atașament de e-mail către cealaltă parte. Trimiterea unui e-mail este comparabilă cu trimiterea prin poștă normală, deoarece nu oferă o dovadă de primire. Întotdeauna există riscul ca e-mailul să nu ajungă la destinație sau să ajungă foarte târziu din cauza unor probleme tehnice și, de asemenea, poate ajunge în filtrul de spam al companiei. Cu toate acestea, există o mare probabilitate ca e-mailul dvs. cu obiecția la reclamație să ajungă la destinație. Pentru a putea dovedi ulterior cu un grad ridicat de probabilitate că ați trimis e-mailul și că acesta a ajuns la destinație, vă recomand următoarele măsuri: Puneți în copie, adică în „CC” un prieten ca alt destinatar, și pe dumneavoastră însuși dacă păstrați o a doua adresă de e-mail. CC, apropo, vine de la „carbon copy”, fosta hârtie carbon folosită pentru trasare.

Această dovadă, sub forma unei declarații a martorilor și a unei copii a chitanței de e-mail, poate ajuta ulterior la dovedirea faptului că s-a primit contestația la factură. Folosiți un subiect de e-mail care să conțină doar câteva cuvinte normale neproblematice, astfel încât e-mailul să nu ajungă în filtrul de spam. De exemplu, puteți utiliza ca subiect „Obiecție la cerere”, „Obiecție la factură” sau „Obiecție la memoriu”. În cele din urmă, ar trebui să trimiteți e-mailul de mai multe ori, de exemplu de trei ori, de fiecare dată la un interval de cel puțin zece minute și cu subiecte diferite. Astfel, este foarte probabil ca obiecția dumneavoastră la factură să ajungă la destinatar. În plus, inversați sarcina probei, deoarece, dacă cealaltă parte susține ulterior că nu a primit niciodată toate cele trei e-mailuri, judecătorii vă cer de obicei să dovediți de ce a fost așa. Instanțelor de judecată li se pare puțin probabil ca cele trei e-mailuri să nu fi fost primite în același timp. Prin urmare, trimiterea a trei e-mailuri reprezintă un mare avantaj pentru dumneavoastră, în calitate de contestatar de facturi. Ulterior, tipăriți toate cele trei e-mailuri de opoziție și arhivați-le într-un dosar împreună cu restul documentelor cazului dumneavoastră.

Livrare personală: Cel mai eficient mod de a livra o obiecție la factură este să o faceți personal. Dacă sediul central al companiei sau cel puțin o sucursală a acesteia se află în orașul dumneavoastră, puteți înmâna direct acolo contestația la o factură incorectă sau suprataxată. Pentru a face acest lucru, faceți o copie a scrisorii dumneavoastră. Predați originalul și confirmați predarea pe copie cu semnătura, data, ștampila și mențiunea „Scrisoare primită”. Acest lucru dovedește că ați predat efectiv contestația. Dacă vă însoțiți de un martor la predare, veți avea un alt mijloc de a dovedi primirea. În cazul unei livrări personale, argumentul că semnătura și ștampila au fost falsificate ar putea fi folosit ca unică obiecție. Această obiecție apare rareori, dar un martor poate confirma că scrisoarea a fost într-adevăr livrată.

Cum ar trebui să trimit contestația la factura incorectă?

Recomandarea mea este să folosiți o combinație de metode de expediere diferite. Acesta este cel mai sigur mod de a proceda. Dacă trimiteți obiecția de factură în trei moduri în același timp, aproape nimeni nu poate pretinde mai târziu că nu a primit scrisoarea. Prin urmare, procedați astfel: scanați contestația și trimiteți-o celeilalte părți de trei ori sub formă de PDF sau ca fotografie într-un atașament de e-mail. Apoi, trimiteți scrisoarea prin fax și, în final, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Lista companiilor oponente

Notă importantă cu privire la companiile enumerate aici: În conformitate cu decizia Curții Constituționale Federale (BVerfG Az. 1 BvR 1625/06), avocații au dreptul de a publica părțile adverse sub forma unei liste. „Lista de oponenți” arată doar împotriva căror societăți din domeniul obiecțiilor la creanțe a fost deja mandatat cabinetul nostru. Prin urmare, lista nu reprezintă un indiciu că aceste societăți sunt acuzate de incorectitudine în activitatea lor.

În cazul în care aveți întrebări sau comentarii cu privire la această listă de opozanți, vă rugăm să consultați informațiile din tipar și să contactați Biroul nostru apasand aici.

 • 1&1 Internet SE, Montabaur (United Internet Gruppe)
 • 11880 Internet Services AG, Essen (11880.com)
 • 123 Geldsystem e.K., Leverkusen
 • 123 Umzugshelfer, Umzugsunternehmen in Detmold
 • 123energie – 123strom – Pfalzwerke AG
 • 365 AG
 • 5 vor Flug GmbH (5vorFlug.de), München
 • A & Z Management AG, Online-Branchenregister „FirmenVZ.de“ und „Tipptel24.de“,Bern, Herisau (Schweiz)
 • AachenMünchener Versicherung AG, Aachen
 • Ab-in-den-Urlaub Betriebsgesellschaft mbH, Leipzig
 • AB-Verlag, Inh. Anna Büttner, Eschenbach
 • ABI GmbH (Aktuelle Bürger Infomedien GmbH), Feusisberg-Schindellegi (Schweiz)
 • Aboveboard Trading Ltd. (Service-Center Deutscher Gewinnspielclub Potsdam)
 • ABV exclusive s.r.o., Tachov
 • ABVZ.de, Digitale Vertriebs- und Verlagsgesellschaft mbH, Bünde
 • ACC Print Medien Ltd.
 • Acquisa Dienstleistungs GmbH, Frankfurt am Main (das-regionalefirmenportal.de)
 • AD Marketing UG, Mühlheim am Main
 • Ad Portable GmbH, Dresden
 • ADAC Reisen
 • ADM medienpress Hamburg GmbH
 • Adressverzeichnis, TeleMedien Verlag, San Agustin
 • Advantia Card (Mastercard), vertreten durch die Euro Collect GmbH (Schuldner.NRW)
 • Advanzo Services Kft. (in Vertretung durch das Inkassobüro Culpa Inkasso GmbH)
 • Advocard Rechtsschutzversicherung AG
 • Aeruni GmbH, Leipzig
 • AffiliCon GmbH, Köln
 • Agentur Viola Bernatek, Ubstadt-Weiher
 • Aktiv Transport GmbH, Hamburg
 • Aktiv-Freizeit-Treffpunkt GmbH,  Schönefeld OT Selchow
 • Aliaz Cooperation StA (Fat Killer/HorsePower+), fastsupport.eu, Consumer Assistance, Riga, Latvia / Estonia
 • Alice DSL / Hanse Net (O2), Hamburg
 • Allfindo UG, Branchenbuch, Berlin
 • Allgemeine Bürgerinfo, Gewerberegister, VSK Medienagentur, Cankaya – Konak, Türkei
 • Allgemeiner Debitoren- & Inkassodienst GmbH, Osnabrück
 • alltours Flugreisen GmbH, Duisburg / alltours-x
 • Almado Energie AG, Köln
 • Alpha Finanz Ltd., London (Credifant / lendorado.com), in Vertretung durch das Inkassobüro Culpa Inkasso, teilweise auch in Vertretung durch den Inkassodienstleister Euro Collect
 • Alpha Internet Services GmbH, Innsbruck (Österreich), Portale „50sLove“, „LiebeÜ50”, „LoveAt50” und „Affärenteff”, auch in Vertretung durch das Inkassounternehmen eCollect AG sowie die Rechtsanwaltskanzlei Themys & Dyke
 • Alphabet Online Services LLC
 • AlphaCentaurus Promotion, Herr Marco Seelmann (vollversion-kaufen.de) 
 • Alpina Telekomünikasyon Ltd. Sti (GlobalWinn BonusTipp, PremiumService BonusVorteil), Eschborn
 • AMA Reisen GmbH, Hünxe
 • Amazon Payments Europe S.C.A.
 • AN-Meldung GmbH, Leipzig (für Europe REG Services Ltd, Malta)
 • Anderson & Partner Prepaid Mastercard Gold (Card Compact Limited, in Vertretung durch das Inkassobüro CashBro Limited aus Düsseldorf
 • Anex Tour GmbH, Düsseldorf
 • Antassia GmbH
 • APCOA PARKING Deutschland GmbH, Stuttgart
 • Apex Finanz UG, in Vertretung durch die Euro-Invest-Inkasso GmbH
 • Arcor (Vodafone), Düsseldorf
 • ARG viel Ferien GmbH, Zug (Schweiz)
 • Argetra GmbH, Verlag für Wirtschaftsinformation, Ratingen
 • Armanda Communication Ltd. (Eurosky Bonus Point)
 • Ärzte Auskunft, Pro Media Verlags GmbH, Frankfurt
 • Arztverzeichnis Regional, München, Bukarest (arztverzeichnis-regional.net)
 • ASK Krankentransport GmbH Berlin 
 • Astreus UG, Berlin (obvz.de)
 • Astro Brain Ltd., in Vertretung durch Culpa Inkasso und die Kanzlei Albrecht König
 • Atrandilo Ltd., Nicosia / Cyprus (imediabundle.com)
 • Aulis Consult GmbH (GPT GlücksPartner), Hamburg
 • Aurum Tours GmbH, München
 • Autostrade per L’Italia SPA
 • AVAS Marketing + Consulting GmbH, Magdeburg
 • AVAS UG, Magdeburg (Zimmersuche24/Rooms24)
 • AVENGA B. V. (e-firmenregister.de), Borne (Niederlande)
 • Aventia Touristik GmbH & Co. KG, Cloppenburg
 • Aviteo Ltd. 
 • Aviteo GmbH (UseNeXT.de), vertreten durch das Inkassobüro Atriga GmbH
 • Ay Yildiz (E-Plus), Potsdam – Düsseldorf
 • B2B Technologies Chemnitz GmbH (firmiert jetzt unter Habibi Media GmbH aus Chemnitz (Geschäftsführer David Jähn), das betriebene Portal ist „habibi.de”)
 • Baby Smile Fotografie GmbH & Co. KG
 • Baby-Walz GmbH, Bad Waldsee
 • Bangor Ventures Ltd. (pegasosonline.net), Winterthur, Schweiz / Tortola, British Virgin Islands
 • Barclaycard, Barclays Bank PLC, Hamburg
 • BASE (E-Plus), Potsdam – Düsseldorf
 • Baur Versand GmbH & Co KG, Burgkunstadt
 • Bavaria Finanzdienstleistungen, München
 • Bavaria-Finanzservice e.K., Oberschneiding
 • Bayerisches Münzkontor (HMK V AG), Kreuzlingen (Schweiz)
 • BB Bank eG
 • BB Service GmbH (eDates), in Vertretung durch die Kanzlei Auer Witte Thiel
 • BBI Reklam Tic. A.S.
 • BCS Group GmbH, Berlin
 • Be Beauty GmbH, Haar bei München (Flirtydate.de)
 • be2 S.a.r.l. (Academic Singles), in Vertretung durch CMS Inkasso und durch das Inkassounternehmen ACCS Germany GmbH, Düsseldorf
 • Beau Voyage Reisen GmbH, Baar (Schweiz)
 • BeBeauty GmbH, Haar bei München (eDates)
 • Bee Life Consulting Ltd. Sti., München (Europe Mega Service)
 • Belcotel GmbH, Hamburg 
 • BELITA GmbH, Däniken (Schweiz)
 • Benge Holding Limited – Lottotop49, Tortola, British Virgin islands, M.M.C.S. Director Ltd.
 • Berco, Prag, Tschechische Republik (Telefondienstleister)
 • Bergos central finance, Schifferstadt
 • Berlin Direkt Versicherung AG, Berlin
 • Bern Finanz, München
 • Beste Arbeit Frederik Sören, Hamburg
 • BEV Bayerische Energieversorgungsges. mbH, vertreten durch Rechtsanwalt Axel Bierbach als Insolvenzverwalter, vertreten durch das Inkassounternehmen Creditreform
 • BigXtra Touristik, München
 • BIS Bürger Info Systeme D.O.O., Belgrad (Bürger-Info-Programm), vertreten durch Media Marketing Ltd., London
 • BitPanda GmbH, Wien (in Vertretung durch Inkasso Merkur GmbH, Salzburg)
 • BIZ-ZONE d.o.o. Tuzla, vertreten durch die National Inkasso GmbH aus Düsseldorf
 • Blau Mobilfunk GmbH (E-Plus), Hamburg
 • BlueBell Telecom AG, Zürich (Schweiz)
 • Blue Internet Media EOOD („whatsfun.date”), vertreten durch die eCollect AG
 • BNP Paribas / Consors / DAB Bank
 • Bonichance, Winterthur (Schweiz), OPM Research AG (Wilmington, USA)
 • Bonprix Handelsgesellschaft mbH, Hamburg
 • BonusWIN 24
 • Booking.com B.V., Amsterdam (Niederlande)
 • Boranu Online B.V., Venlo, Niederlande (Online-Dating-Portal „iDates”, Dating-Chat per kostenpflichtigen Coins), Abbuchungen vom Bankkonto über die Webbilling AG
 • Brabandt LZ plus media GmbH
 • Branchen Auskunft Deutschland 24 Ltd., Barcelona
 • Branchen Auskunft Regional, Telefonbuchverlag AP, Bad Abbach
 • Branchen Register 24, Leipzig
 • Branchen-Verzeichnis Deutschland
 • Branchenbuch Aktuell
 • Branchenbuch Online, dbv Dt. Branchenbuch Verlag GmbH, Nürnberg
 • Branchenbuch Regional, Branchenbuch, Euro Media Verlag GmbH, Schweiz
 • Branchenbucheintrag, IM Internet Medien Service GmbH, Bruckmühl
 • Branchendaten Auskunft, Örtliche Branchenauskunft, Branchendaten-Auskunft, Eching
 • Branchendirekt, Branchenbuch, KGGM Hostinggesellschaft, Berlin
 • Branchenheld.de, Fahl, Meihöfer & Neu GbR, Bünde
 • Branchenportal24, Kleve
 • Bringmeister GmbH, vertreten durch die Ratepay GmbH
 • BSR Berliner Stadtreinigung
 • Bucher Reisen GmbH
 • Buchungswelt GmbH, Leipzig (ab-ins-blaue.de)
 • Bundes-Branchenvergleich, Malaga (Spanien)
 • Bürger Info Erste Hilfe, Inside print Media Ltd., Bulgarien
 • Bürgerinfo-Broschüre, Meudt Media UG, Meudt
 • Bürgerinfo, BBI Reklam TIC A.S., Istanbul, Türkei
 • Bürgerinfofolder / Bürgerinformationsfolder, Print Media Service Ltd., England
 • Business Data Marketing GmbH (regionales-branchenbuch.net)
 • Business Service Media GmbH (dbvz.de), Emmerich am Rhein
 • Businessregional, Firmenverzeichnis, GS Medien & Verlags GmbH, Unterföhring
 • BVI Media, Bursa (Türkei)
 • BVO-Branchenverzeichnis S.L., Las Palmas
 • ByeBuy Global Operations GmbH (getgrover.com), Berlin
 • C & A Mode GmbH & Co. KG
 • Callax Telecom Services GmbH (01058), Kaarst
 • CallCompany GmbH, Passau
 • Callmobile GmbH (Freenet AG), Hamburg
 • Card Compact Ltd. / King Prepaid Mastercard), Cash Collect GmbH
 • Care-Energy Management GmbH, Hamburg
 • carmoto tectum GmbH, in Vertretung durch die eventus inkasso GmbH, Altötting
 • CASA GmbH, Ludwigshafen
 • Casa & Business AG, Zürich, in Vertretung durch das Inkassounternehmen Jedermann Inkasso
 • CASAMUNDO GmbH, Hamburg
 • Casual Networks B.V., Niederlande (Datingportale fremdgehen69.online, deinseitensprung.com, reifefrauen.com, fremdgehen69.com, xpartner.com, date4sex.com), Abrechnung durch den Zahlungsservice Webbilling AG, auch in Vertretung durch die Rechtsanwaltskanzlei Sebastian Kipke aus Hamburg 
 • CED Verlag UG, München (onlinefirmenindex.de, HT Media, Brandt Reklam Tic Ltd. Sti)
 • Centro Iberico, San Fernando
 • ceotecc (allgemeine-seoauskunft.com), Herr Alexander Peters, Hagen
 • Check24 Vergleichsportal GmbH, München (Check 24 Reisen)
 • CHRIST Juweliere und Uhrmacher seit 1863 GmbH, Hagen 
 • Chubb European Group SE, Direktion für Deutschland / ACE Ltd.
 • CIDD Ltd. / Oljo Ltd. (VoxStream.de und RexKino.com / WeFlix.de) – Streamingportal Filme
 • City-Park-SW, Schweinfurt
 • Cityweb GmbH, Hamburg
 • Cleverer GmbH Konstanz / DEVEGE d.o.o. Nordmazedonien
 • ClickAndBuy Ltd, London (England)
 • Comando di Polizia Roma / Safety 21 SPA Torino / Safety Spa Pisa (Verkehrsbehörden in Italien)
 • comdirect bank AG, Quickborn
 • Comdirekt AG, Chur (Schweiz), in Vertretung durch das Inkassounternehmen Euro-Invest-Inkasso GmbH, Nürnberg
 • Commatis GmbH, Stockern (Österreich), abgerechnet über den Zahlungsdienstleister Digitalpayment GmbH, Portalbetreiberin der Internetseiten fickzeit.com, oldiedate.com, mollydating.com und anal-dating.com
 • Commerzbank AG, in Vertretung durch Intrum Deutschland GmbH
 • Community Planet B.V., Venlo, Niederlande (funcommunity, sexcommunity, amateurx, sextreffencommunity), in Vertretung durch die Webbilling AG und die Kanzlei Sebastian Kipke aus Hamburg
 • Comparix GmbH
 • COMVEL GmbH competence & service in travel, München
 • Concardis GmbH, Eschborn
 • Condor Allgemeine Versicherungs-AG, in Vertretung durch UMB Unternehmens-Managementberatungs GmbH, Wiesbaden
 • Congstar GmbH (Telekom), Kronberg
 • Consors Finanz (BNP Paribas), Duisburg/München
 • Consumer Finance Group Ltd. (Kreditkarten), vertreten durch das Inkassobüro Euro Collect GmbH aus Monheim am Rhein sowie das Inkassounternehmen Culpa Inkasso aus Stuttgart
 • Content 4U GmbH
 • Content Services Ltd.
 • Contipark Parkgaragengesellschaft mbH, Berlin (Interparking Group / City Park), teilweise in Vertretung durch IFA Finance DAC bzw. das Inkassounternehmen Paigo GmbH
 • Coral Touristik GmbH, Düsseldorf (Coral Travel)
 • Cortal Consors BNP Paribas, Nürnberg
 • CopeCart GmbH, Berlin 
 • Cosma Plus GmbH (Vodafone), Cölpin
 • CPW Online Medien, Löhn
 • Creative Payment & Media B. V. (sorgen-frei.club/Mastercard)
 • Credi.de Darlehensvermittlung GmbH, Nürnberg
 • CreditEasy24 GmbH, Arbon (Schweiz) / Verango AG, Roseau (Dominica)
 • Creditor Consulting GmbH, Rosenheim (vertreten durch City Inkasso GmbH Frankfurt oder Demanda Forderungsmanagement GmbH Köln)
 • CSR Rechtsanwaltskanzlei Karlsruhe (Rechtsanwalt Christoph Schmietenknop)
 • Cuseon Ltd. Berlin (Euro-SEM Vorteilsgemeinschaft / Kundenservice SEM / sem-call), Abbuchungen über die Comparix GmbH
 • Cuseon Ltd. Berlin (Pegasosonline Vorteilsgemeinschaft / Kundenservice BVL) Abbuchungen vom Bankkonto durch die FinXP Ltd.
 • Cuseon Ltd. Berlin (Kundenservice Euromillionenglück) – „Euromillionenglück Deutschland Vorteilsgemeinschaft”, Lastschriften durch die FinXP Ltd.
 • Cuseon Ltd. Berlin (Vorteilsclub Vorteilsgemeinschaft, Kundenservice STL)
 • Cuseon Ltd., Berlin (Kundenservice TVL – MegaPlay)
 • Cuseon Ltd. Berlin (Kundenservice GVS) – „EuroTippGemeinschaft”, Lastschriften durch die FinXP Ltd.
 • Cuseon Ltd., Berlin (Allgemeine Lottogemeinschaft2, Kundenservice ALG2)
 • Cyberence Kft, vertreten durch das Inkassobüro eCollect AG
 • Cyberport GmbH, Dresden
 • Cytainment AG & Co. KG
 • D.I.E. GmbH, Monheim am Rhein (Seitensprung- und Datingseiten Flirt-Lounge.com, s.dating, 6.dating, single.dating, mega.date, triff-mich-heute.com, flirtdatechat.com, betterflirt.com etc.), vertreten durch das Inkassounternehmen Jedermann Inkasso (Cuxhaven, Freilassing, Wanna, Anger), Abbuchungen der D.I.E. GmbH über die Kreditkarte oder das Bankkonto erfolgen unter der Bezeichnung „ideosupport”
 • DAD Deutscher Adressdienst GmbH, Hamburg („www.data-control.net”)
 • Daimler Mobility Services GmbH (car2go)
 • Das Gelbe Verzeichnis, Altdorf (Schweiz) („dasgelbeverzeichnis.de”)
 • Das Örtliche Branchenregister, Örtliches Branchenregister, Leipzig
 • Das Örtliche Branchenverzeichnis, C. Sypitzki (Leipzig), Dirk Pfalzgraf (Leipzig), Lukas Pfalzgraf (Halle) (auch geführt unter der DPM Consulting AG)
 • Date & Love Kft., Budapest (FrecheFrauen.online)
 • date4friend AG, Zug (Schweiz) (casualdates24.com, eDates, seitensprung-direkt.com, exklusiv-treffen.com, casualdatingclub.at, fremdgang.com, fickboerse24.com, verboten-scharf.de, secret-casual.at), vertreten durch enDebito Inkasso, Culpa Inkasso, und die Rechtsanwaltskanzlei Raimer
 • Daten Info Service Eibl ges. mbH Immobilienversteigerungskatalog, Köln
 • dateyard AG, Hünenberg (Schweiz), Betreiberin der Datingportale „sexdates-heute.com”, „meine.sexkontakte.com”, „dating.youporn.de” etc., oft in Vertretung durch die Inkassobüros Fairmount GmbH aus Döbeln / Dresden oder durch die enDebito collect & finance GmbH, als auch in Vertretung durch die Kanzlei Auer Witte Thiel Rechtsanwälte aus München und die Kanzlei Daniel Raimer aus Düsseldorf
 • Dating Free Sims City GmbH, Norderstedt
 • Davos Finanz, Zürich
 • DB Deutsche Bahn 
 • DB Dialog GmbH (Deutsche Bahn AG), Berlin
 • DB Fernverkehr AG (Deutsche Bahn AG), Frankfurt am Main
 • DB Vertrieb GmbH (Deutsche Bahn AG), Frankfurt am Main
 • DBM Videovertrieb GmbH, in Vertretung durch die Kanzlei Negele Zimmel Greuter Beller, auch in Vertretung durch die Debcon GmbH und Geltendmachung aus abgetretenem Recht in eigenem Namen durch Chmiel Consulting, Dinslaken
 • DBV Verlagsgesellschaft mbH, Offenbach (Firmenverlag24)
 • dbvz Business Service Media GmbH, Emmerich am Rhein
 • DC Call Connect GmbH (gewerbe-scout.de), Neuss
 • Deal UP, Bissendorf/Kranenburg (Gewerbeverzeichnis „clever-gefunden.com”)
 • Debitel light (Callmobile GmbH), Hamburg
 • Dein Branchenbuch GmbH, Rostock
 • DeLoRa GmbH & Co. KG, Diez, in Vertretung durch das Inkassobüro Heidi Fricke, Dessau-Roßlau
 • Delta Kreditvermittlungs GmbH, in Vertretung durch UGV Inkasso
 • Der örtliche Stadtverlag DÖS GmbH & Co. KG, Lüneburg
 • DERTOUR DER Touristik Frankfurt GmbH & Co. KG, Frankfurt
 • Deutsche Branchen, Das Branchenbuch, European Media Limited, London, England
 • Deutsche Gewerbeeintrage SL (deutschegewerbeeintraege.com)
 • Deutsche Gewinner Zentrale Lotto 6-49, in Vertretung durch das Inkassobüro Plus Kasse Inkasso AG, Berlin oder die Köln Euro Inkasso AG
 • Deutsche GigaNetz GmbH, Hamburg
 • Deutsche Industrie Mediengruppe, Duisburg/Kamp-Lintfort
 • Deutsche Interludum GmbH, Havixbeck (Lotto-Club.net)
 • Deutsche Jackpot Lotto 6-49, in Vertretung durch das Inkassobüro Inkasso Hauptzentrale Frankfurt / Rechtsanwalt Dr. Mathias Müller
 • Deutsche Spielgemeinschaft, Kington, England / Vereinigtes Königreich
 • Deutsche POP, music support group msg GmbH, Eichenau
 • Deutsche Post AG
 • Deutscher Video-Ring Videoclub (vertreten durch das Inkassobüro DIG Debitor-Inkasso GmbH, Bad Schwartau)
 • Deutsches Branchenbuch, Branchenbuch Deutschland 2013, British Virgin Islands
 • Deutsches Branchenmagazin SLU
 • Deutsches Branchenregister, Deutsches Gewerbeverzeichnis und Branchenregister, Panama
 • Deutsche Gesellschaft für elektronische Zahlungssysteme mbH, Monheim am Rhein (Bertreiberin des Datingportals primesingles.de)
 • Deutschland 24, Gewerberegister, BBI Reklam TIC A.S., Istanbul
 • DGG Deutsche Goldmünzen Gesellschaft mbH, Berlin
 • DHL Paket GmbH, Bonn
 • Die Branchensuche, Gewerbeauskunft, Gelbes Branchenbuch, BAV Verlagsgesellschaft Limited, England
 • Die Gewerbeseiten, Branchenbuch der Region, Istanbul
 • Digi Medien GmbH, New Castle County, Wilmington (brancheneintrag.online), vertreten durch den Inkassodienstleister KVG Kreditoren Verwaltungs-Gesellschaft AG, Herisau, Schweiz
 • Digistore24 GmbH, Hildesheim (Die Fettverbrenner-Schlemmer-Pläne, Smartphone Cash Formel, Christian Tucholski) –  digistore24.com
 • Digital Beat GmbH, Köln (gruender.de / gründer.de), in Vertretung durch die Digistore24 GmbH
 • Digiturk Europe GmbH, Eschborn
 • Direct2Solutions GmbH, Gütersloh
 • Dirk Rossmann GmbH
 • DKV Finanz & Service GmbH, Hamm
 • DPM Consulting UG / LP. Marketing (Örtliches Branchenportal), Leipzig, Halle
 • DPV Deutscher Pressevertrieb GmbH (vertreten durch HPMI Inkasso)
 • Dr. Leise GmbH & Co. KG (Lotto-Club.net), Havixbeck / Deutsche Interludum, auch in Vertretung durch GMI Gesellschaft für Mahn- und Inkassowesen und in Vertretung durch das Inkassobüro Atriga Inkasso
 • Dr. Smile, vertreten durch BFS health finance GmbH, Dortmund
 • Dr. Manfred Jäger Vertrieb von Verlagserzeugnissen e.K., vertreten durch das Inkassounternehmen GMI GmbH
 • Drillisch Online GmbH 
 • Druck24 Medien Service GmbH, Eschborn (VMD Medien, BMV Design, AK Media Reklam, Proprint Reklam)
 • DTD Communication Service I.T. Ltd. (Einfachdabei.eu) 
 • DVD & mehr (Wolfgang Klenk GmbH & Co. KG), Limburg
 • DVV Media Group GmbH, Hamburg
 • DWS Druck & Werbe Service LTD, Stuttgart
 • E WIE EINFACH GmbH
 • E-Plus Mobilfunk GmbH, Düsseldorf
 • E-Plus Service GmbH & Co. KG, Potsdam
 • E.ON Energie Deutschland GmbH
 • E&S Marketing AG, Freienbach (Schweiz) (onlinebusinessverlag.de)
 • Easybusiness-Lecc D.O.O., Wien
 • Easynet DMCC, Eschborn/Düsseldorf (PremiumService BonusVorteil)
 • Ebiz d.o.o. (Firmen-Kompass.de, onlinekleinanzeigen.com), Stuttgart, auch in Vertretung durch das Inkassobüro National Inkasso aus Düsseldorf
 • EBVZ Verlag für elektronische Medien
 • ECE Solution Group Ltd., in Vertretung durch das Inkassobüro FM Group aus Köln (Forderungsmanagement Inkasso)
 • Ecotel Communications AG, Düsseldorf
 • EDEV Media AG, Zürich (Click and Date / Lustagenten)
 • Edge Internet Ltd., Hertfordshire, UK (Datingwithatwist.com)
 • eDreams – Vacaciones eDreams S.L., Barcelona/Hamburg
 • ehs-Verlag GmbH, Magdeburg
 • Ekon Office Solutions, Herr Oktay Altintas, Berlin Spandau
 • Elektrizitätsversorgung Berlin ElVeBe GmbH
 • EliteMedianet GmbH, Hamburg, Betreiberin der Singlebörse „elitepartner.de”
 • Elumbus GmbH, Berlin
 • EMK GmbH München (Betreiberin der Datingportale abenteuer18.net, bangexperts.at, casualbabes.de, cheatnow.ch, clubx.at, dirtydating.de, fremdgehn.de, instafuck.de, leidenschaft.net, miezen.de, mydates.dk, mydates.se, premiumaffair.de, premiumboys.de, reifefraun.de, reifemoms.de, richtigwild.at, richtig-wild.de, romanzen.net, seitensprungclub.de, wildelust.de), auch in Vertretung durch das Inkassobüro enDebito, Abbuchungen durch den Dienstleister Sepa Secure GmbH + Co. KG
 • EMobG Services Germany GmbH (Robben & Wientjes Berlin), Hamburg
 • EnBW Energie Baden-Württemberg AG, Karlsruhe
 • EnQu GmbH, vertreten durch EWD Inkasso
 • Enstroga AG, Berlin
 • Envia Mitteldeutsche Energie AG
 • EPG Europäische Premium Gemeinschaft
 • Ephodos GmbH
 • epm Deutschland Eastrella GmbH, Rostock
 • Eprimo GmbH
 • erf24 touristic services GmbH, Erfurt
 • Esprit Retail B.V. & Co. KG
 • Esqulinie d.o.o., Pula, Kroatien (zartetreffen.com, flirttreffen.com etc.), Zahlungsdienstleister Novalnet AG, in Vertretung durch das Inkassobüro eCollect AG. Neuer Betreiber einiger vormals von Esquiline betriebenen Datingportale ist inzwischen die Izeo Dating Ltd. aus Rathcoole / Irland.
 • Estrella Marketing Ltd., Stockport, England (Dienstleistung Wahrsagung Ewangelia Wanga), in Vertretung durch das Inkassobüro Culpa Inkasso
 • ETI Express Travel International GmbH, Frankfurt
 • EU Business Services Ltd., Online-Datenbank „eubusinessregister.eu“
 • Euro Jackpot Gruppe, Kington (Lastschrift über FinXP)
 • Euro Lotto Club, Kington, England
 • Euro Lotto Zentrale Euro Jackpot-6/49, vertreten durch die Kanzlei Schmidt und Kollegen, München (KS Anwaltssozietät)
 • EU Marketing AG, Zürich (Schweiz), onlinefirmenportal.de (in Vertretung durch City Inkasso)
 • Euro Finanzsanierung, Altdorf / Tychy (Polen)
 • Euro Hypo GmbH, Ganterschwil, Schweiz
 • Euro Media Verlag GmbH, Zug (Schweiz) und Berlin
 • Euro Media, Vesela Angelova Minkova, Vergel (Spanien)
 • Euro Parking Collection Pic EPC / Transport for London / Congestion Charging / Ultra Low Emission Zone, vertreten durch das Inkassounternehmen eCollect
 • Euro Print Service Ltd., Stuttgart
 • Euro-Apotheke K. Talu e.K. (Eurapon), Bremen
 • Eurobill Tech. Ltd. (seancody.com / MG Billing), vertreten durch Fairmount Inkasso
 • Europa Finanzsanierung GmbH (vertreten durch Saturn Inkasso)
 • Europa Trade Gelbe Seiten, DMSE Direct Marketing South East Ltd.
 • Europäischer Gewinnservice ESG
 • Europäisches Treuhandkontor, Kington, England
 • Europark Parkeringskontrol Dänemark (Apcoa Parking)
 • Europcar Autovermietung GmbH, Hamburg
 • Europe REG Services Ltd. aus Leipzig/St. Julians (Insel Malta), Online-Firmenregister „gewerbe-meldung.de (AN-Meldung GmbH)
 • European Financial Services Ltd., (Sofia (Bulgarien)) in Vertretung durch Culpa Inkasso und die Kanzlei Albrecht König aus Stuttgart
 • European Warranty Partners EWP, Hannover
 • Euroscoring Kft (Primascore), Budapest, in Vertretung durch die Culpa Inkasso GmbH
 • Euroserv GmbH, Neustadt
 • Euroweb Internet GmbH, Düsseldorf
 • Eurowin Deutschland, Firma TSC Ltd. Sti, Izmir (vertreten in Deutschland durch Mercando, Dortmund)
 • Eurowin 24 Lotto GmbH (Euro Jackpot 6/49), in Vertretung durch die Euro Inkasso AG, Hamburg (inzwischen auch in Vertretung durch die Ozcan MA Forderungs AG Köln, die Franz HS Forderungs AG sowie die Fordinal Forderungs AG Köln)
 • Eurowings GmbH, auch in Vertretung durch die Ratepay GmbH Berlin 
 • Eurowings Holidays / HLX Touristik GmbH Baden-Baden (Veranstalter holidays.ch GmbH, Büsingen am Hochrhein, Buchung über check24)
 • EUVIBUS GmbH, Frankfurt am Main (Indochina Travel)
 • EVD EnergieVersorgung Deutschland GmbH, Chemnitz
 • EventPoint24 GmbH, Magdeburg
 • EWE TEL GmbH (EWE AG), Oldenburg
 • EWE VERTRIEB GmbH
 • EWV Energie- und Wasser-Versorgung GmbH, Stolberg
 • Exilium Finanz GmbH, Ahlen
 • Expedia Inc. (Expedia.de)
 • Express Finanz AG / ICS AG, vertreten durch Forunda Inkasso und die Kanzlei Thomas Grube
 • Express Sanierung Ltd., St. Neots, England
 • Fahrrad-XXL / Amazon Payments, in Vertretung durch Universum Inkasso
 • F.A.S.I. Flight Ambulance Services International Agency GmbH, Limburg
 • fair parken GmbH, Düsseldorf
 • Family Media GmbH, Freiburg
 • Fashionette GmbH, Düsseldorf
 • FBR (Telefonsex Abrechnungsservice), Davle (Czech Republic)
 • FedEx Express Germany GmbH
 • Feldstein & Einnolf GbR, PV Thailand & Philippinen (Thai Frau Finder)
 • Ferien Touristik GmbH (Holidaycheck.de), Düsseldorf
 • Ferienwohnung-24-berlin.com, Frau Ariane Schmitz, Berlin (Eurosolvent Inkasso)
 • FID Verlag GmbH, Bonn
 • Finanzen im Griff Vermittlungsgesellschaft mbH, Nürnberg / Fürth / teilweise in Vertretung durch das Inkassobüro Saturn Inkasso / Durchführung der Abbuchung durch die GWVS Gesellschaft für Wirtschafts- und Verwaltungsservice mbH, Regensburg
 • Fin Express GmbH, Rosenheim
 • Firmen Marketing Online Deutschland S.L.U., Las Palmas (Spanien)
 • Firmenauskunft P.U.R. GmbH, Emmerich am Rhein (Firmenauskunft24), auch in Vertretung durch das Inkassounternehmen ETI experts aus Köln
 • FirmenProfil24, Frankfurt (FP 24 Data Solution Berlin)
 • FirmenScout24, Zürich (Schweiz)
 • Firmensuche24, Hamburg (firmensuche24.net) / Firmensuche24 Ltd., London, in Vertretung durch Top Inkasso, Luzern (Schweiz)
 • Firstload (Inkassobüro Web Inkasso aus Vlotho)
 • Firstwin Ltd.
 • FKH GbR, Harthausen
 • Flat4free AG (Vodafone), Gera
 • Flexstrom AG
 • Flirt & Date Ltd., Manchester („DeinSeitensprung.club”), auch in Vertretung durch Cash Collect oder durch Culpa Inkasso und die Rechtsanwaltskanzeli Albrecht König
 • Flirtano GmbH, Bremen (erotisch18.com)
 • Flirtcafe Online GmbH, Monheim am Rhein
 • Flirtfever (Prebyte Media GmbH, München)
 • FlixMobility GmbH (FlixBus), Abwicklung durch RatePAY GmbH
 • Flug24.de – Travel24.com AG, Leipzig
 • Flugshop24 AG, Zürich
 • Fonic GmbH (O2 – Telefonica), München
 • For You Travel GmbH, Düsseldorf
 • Fortunefive UG, Düsseldorf
 • Frankonia Handels GmbH & Co. KG, Rottendorf bei Würzburg, Rate Pay 
 • Freenet DLS GmbH, Erfurt (ehem. Mobilcom-Debitel)
 • Fressnapf Tiernahrungs GmbH, in Vertretung durch die Riverty GmbH und die Riverty Services GmbH, Verl
 • Freie Lustagenten im Netz GmbH, Berlin
 • Freund_Schafts_Dienst (Freundschaftsdienst), Weida
 • Freundschafts-Vermittlungs GmbH, Hannover
 • Freundschaftskreis GmbH, Halle / Magdeburg
 • Freundschaftsservice GmbH, Hannover
 • FriendScout24 GmbH, München (LoveScout24)
 • Frontline Digital GmbH, Berlin, Betreiberin des Datingportals Parwise.de und Primesingles.de  
 • FTI Touristik GmbH, München
 • FTM Freizeit- und Trendmarketing GmbH & Co. KG (Daydreams), Kleve
 • Futurea Creations Kft (Budapest),  Astro Brain Ltd. (Taunton, England) (Wahrsagung Madame Loela) / auch in Vertretung auch durch Culpa Inkasso
 • Fuxx – Die Sparenergie GmbH (Grüner Funke), Hamburg
 • Galaxywin Ltd., Cyprus (Greenwin)
 • GALERIA Karstadt Kaufhof GmbH (karstadt.de), in Vertretung durch die Klarna Bank AB
 • Gas.de Versorgungsgesellschaft mbH
 • GASAG Berliner Gaswerke AG
 • Gazprom Marketing & Trading Retail Germania GmbH
 • Gebeco Gesellschaft für internationale Begegnung und Cooperation mbH & Co. KG, Kiel
 • Geno-Top UG, in Vertretung durch die Euro Invest Inkasso GmbH
 • GDV Gewerbedatenverwaltung, Frankfurt (Online-Branchenbuch „gewerbedaten-register.de“ bzw. „Gelbes Branchenbuch”)
 • Gelbes Branchenbuch, GBB Ltd., Düsseldorf / Marshall Islands
 • Gewerbeauskunft-Zentrale, GWE-Wirtschaftsinformations GmbH,  Düsseldorf
 • Gewerbedaten Register, Gewerberegister, Branchenbuch, GDV – Gewerbedatenverwaltung, Frankfurt am Main
 • Gewerberegister Deutschland, Regionales Branchenbuch, Data Cloud Global Ltd, Seychellen
 • Gewerberegistrat, Freiberufregistrat, Gewerberegistrat und Freiberufregistrat, GES Registrat  Berlin
 • Gewerbeverzeichnis Deutschland, Deutsches Gewerbeverzeichnis, Data Cloud Global Ltd, Seychellen
 • Gewerbeverzeichnis Regional, Berlin / Bukarest
 • Gewinn AG (Lotterie und Online-Gewinnspiele/Lottoclub)
 • Gewinnspiel Win AG / EinfachDabei.eu
 • GfR Gesellschaft für Reisevertriebssysteme mbH, Bochum (Expedia/FTI/Weg.de)
 • GG Media LLC, Berlin/London (branchenbuch.online, betriebs-auskunft.de)
 • GID-Gewerbeinformationsdienst UG (www.ihrgewerbeportal.de), Wiesbaden
 • GigaEuroService – GES, Kerpen
 • Global Media GmbH LLC (branchenbuch24.net), Cheyenne, USA, vertreten durch die ProConcepta GmbH, Flawil, Schweiz
 • Global Treats GmbH, in Vertretung durch das Inkassounternehmen ADU (Allge. Debitoren- und Inkassodienst GmbH) 
 • Global Payments BV (mastercredit.de) / Mastercard Gold / Kanzlei Luesgens
 • Globetrotter Ausrüstung GmbH
 • Glück für Zwei GmbH, Koblenz / Mönchengladbach
 • GlücksPartner GPT c/o Aulis Consult GmbH (Hamburg)
 • Glückstipper, Sofia (Bulgarien)
 • Glückspilz Lotterie, Luximal Solutions Ltd., Kundenservice LXM, Strovolos Nicosia Cyprus (Zypern)
 • Go City, Werbeagentur Branchen Digital, Usak
 • Goldex Marketing GmbH, Urdorf (in Vertretung durch Culpa Inkasso)
 • GPS Global Premium Service, München
 • Greenality Ltd., Springe
 • Green IT Rom Solutions S.R.L./Point of Sale Europe Ltd. (dating-finder.com), in Vertretung durch die National Inkasso GmbH 
 • Grenkeleasing AG, Baden-Baden
 • Grover Deutschland GmbH, Berlin (in Vertretung durch Pair Finance Inkasso, Berlin oder die Kanzlei KSP Rechtsanwälte, Hamburg)
 • Grünwelt – eine Marke der gas de Versorgungsgesellschaft mbH / Stromio GmbH
 • GSG German-Service-Group GmbH, Mainz
 • Günstigmobil GmbH, Berlin
 • GWE Wirtschaftsinformations GmbH
 • GWS – Giga Win Service, Mülheim-Kärlich
 • GZR GmbH, Siegburg
 • H & M Hennes & Mauritz AB, Stockholm
 • Habibi Media GmbH, Chemnitz
 • Hamann Medien GmbH („meinbranchenverzeichnis.de”), Geislingen
 • Handelsagentur Thomas Reimann (Toptando.com), Pforzheim
 • Handelsblatt GmbH, Düsseldorf
 • Handyvertrag.de (Drillisch Online GmbH)
 • Hanseatic Print Service GmbH, Hamburg
 • HanseMerkur Krankenversicherung AG
 • Hansenet (O2), Hamburg
 • Harow AG, Luzern (Schweiz)
 • Haufe Service Center GmbH, in Vertretung durch die Paigo GmbH
 • Health Pharm TM GmbH, in Vertretung durch Culpa Inkasso und die Kanzlei Albrecht König
 • Heinrich Heine GmbH (Heine Versand)
 • Hello Mail Interactive GmbH (lotty.de), Hamburg
 • Hello Mobil (Drillisch Telecom GmbH), Maintal
 • HelloFresh Deutschland SE & Co. KG, Berlin
 • Hertz Autovermietung GmbH, Eschborn
 • High Mobile (SH Telekommunikation Deutschland GmbH, Köln/Bochum)
 • HitGas – ExtraEnergie GmbH
 • HitStrom – ExtraEnergie GmbH
 • H.J. Jäger GmbH, Sinzig
 • HolidayCheck Online-Reisebüro, Bottighofen (Schweiz)
 • Home24, Berlin (in Vertretung durch Pair Finance)
 • HomeAway Deutschland GmbH (FeWo-direkt), Frankfurt am Main
 • Hotelshop24 AG, Zürich
 • Howlogic KFT Ungarn (Betreiberin der Datingportale delightsexy.com, gaysgodating.com, hookupsfinder.com, hornycontacts.com, maturesforfuck.com, onenightfriend.com, spicydesires.com, snaprendezvous.com, tatschmi.com und wildspank.com), in Vertretung durch den Zahlungsdienstleister Novalnet AG und das Inkassounternehmen eCollect AG
 • HQ Entertainment Network GmbH & Co. KG aus Wien (fremdgehen69.com, flirtfair, xpartner.de, Treffpunkt18.de), in Vertretung durch die Rechtsanwaltskanzlei Kipke und Brandes, Zahlungsabwicklung über die Webbilling AG, teilweise auch in Vertretung durch das Inkassobüro Jedermann Inkasso aus Wanna
 • HQBill (HQ Entertainment Network GmbH & Co. KG), Wien
 • HypoVereinsbank, München
 • I.K. Mediendienst GmbH, Köln (www.firmendienst-portal.de)
 • IContent GmbH
 • Ideawise Ltd. (poppen.de), vertreten durch das Inkassobüro Faircollect (Abrechnung über den Zahlungsdienstleister Compay GmbH aus Langenfeld)
 • Ideo Energie GmbH, Ulm / Düsseldorf
 • Ihr Branchenbuch, Online Branchenbuch, Laichingen
 • Ikano Bank AB, Wiesbaden (IKEA Family Bezahlkarte Kreditkartenvertrag)
 • IKEA
 • IL 24 netservice Verwaltungs UG, Schönefeld (inlove24, samino.de, flirt-hunter.de)
 • ILS – Institut für Lernsysteme GmbH, Hamburg
 • IM Internet Medien Services GmbH, Bruckmühl
 • iMedia888 GmbH, Ascheim (thecasuallounge.de)
 • Immergrün! Energie – 365 AG / Rheinische Elektrizitäts- und Gasversorgungsgesellschaft mbH, Köln
 • Immobilien Scout GmbH, Berlin (ImmoScout24), in Vertretung durch die Kanzlei KSP
 • Imperio GmbH, Duisburg
 • Impuls Solution GmbH (Mediensuche24), Mainz
 • Impuls Werbeagentur GmbH (Ratingbook.de), Hannover
 • Indigo Reisen GmbH („reisegeier.de”), Leipzig
 • Inet Cash GmbH, in Vertretung durch National Inkasso
 • InfraWeb Solution Ltd., Hong Kong (vertreten durch den Zahlungsdienstleister Novalnet AG Zahlungsinstitut (ZAG) in Unterföhring sowie durch das Inkassobüro eCollect AG), Betreiberin der Datingseite benaughty.com, hornycontacts.com und gibmirsex.com, Herausgeberin der „yoomee – Flirt Dating Chat App” sowie der App „LOVO 2.0”
 • Ingenico Payment Services GmbH / easycash GmbH / Netto
 • InInvest GmbH, Ludwigshafen
 • Innogy SE
 • Innova Handelshaus AG, Berlin
 • Intaxx B.V., Maastricht, vertreten durch Jedermann Inkasso, auch in Vertretung durch den Inkassodienstleister EFA Euro Accounting GmbH, Übach-Palenberg (Inkassodienst NRW)
 • Intensemedia UG, Schifferstadt, in Vertretung durch Euro-Invest-Inkasso
 • Interdate S.A., Luxemburg, Betreiberin des Online-Flirtportals „C-Date.de” und „newhoney.de”, in Vertretung durch die Inkassounternehmen Jedermann Inkasso, Intrum, Tesch, Atriga Inkasso, Abilita Inkasso, enDebito und die ACCS Germany GmbH, manchmal auch in Vertretung durch die Rechtsanwaltskanzlei Schubert 
 • Interholiday AG (Holiday Home AG), Steinhausen (Schweiz)
 • InterHypo Suisse GmbH, Zug (Schweiz)
 • Intermax AG (Betreiberin des Seitensprungportals Sexkontakte.com), Schweiz (Nothing Else Matters Inc., Barbados)
 • InterMax Polska Sp.z.o.o.
 • International Cooperation Service AG (ICS AG – Simple Money)
 • Interyard GmbH (dailyflirt.de / wowdating.de / f.dating), in Vertretung durch enDebito Inkasso
 • INTRAG Internet Regional AG (regional.de), Kiel
 • Invia Flights Germany GmbH (airline-direct.de, billigflug.d,, travelchannel.de), Leipzig / equensWorldline
 • IP Broadcasting B.V., Grubbenvorst
 • Itellico Internet Solutions GmbH (go-models.com), Wien/Berlin
 • ITS Reisen (DER Touristik Deutschland GmbH)
 • IWS Interactive Webmarketing Service UG (Branchenbucheintrag auf dem Onlineportal für Gewerbetreibende www.branchenregional24.de), Freising, Branchenbucheintrag
 • Izeo Dating Ltd., Dublin, Irland (Abbuchung durch den Zahlungsdienstleister Novalnet AG)
 • J-Labs GmbH, Kiel (www.eigenauskunft-zentrale.de)
 • Jahn Reisen (DER Touristik Köln GmbH), Köln
 • Jestoro GmbH (Fundorado GmbH), Hamburg
 • JFC – Julie GmbH Freizeitclub, Kabelsketal OT Zwintschöna
 • JKD Management Inkasso GmbH, Hamburg (flirtcher.com)
 • JobLeads GmbH, Hamburg
 • Joyfactor GmbH (hobbyhurenkontakte.com), Stockern/Eggenburg (Österreich), in Vertretung durch den Abrechnungsdienstleister Digitalpayment GmbH, Stockern (Österreich)
 • JT Touristik GmbH, Berlin
 • Julie Freizeitglück GmbH, Cottbus
 • Julie GmbH Freizeittreffpunkt, Dresden / Gera
 • Jura Power GmbH & Co. KG (Jura Strom), Neumarkt
 • Just Fabulous GmbH, Berlin (justfab.de)
 • Kabel Deutschland Vertrieb & Service GmbH, Unterföhring
 • Kanzlei .rka Rechtsanwälte aus Hamburg
 • Kanzlei Yussof Sarwari, Hamburg
 • Kerstin Friedrich Aktiv GmbH, Zossen
 • Kerstin Friedrich GmbH, Gera
 • Kerstin Single Club GmbH, Marksuhl/Gerstungen OT Förtha
 • Klarna Bank AB (publ) Stockholm, auch in Vertretung durch die Coeo Inkasso GmbH Dormagen
 • Klarmobil (Freenet AG, Mobilcom-Debitel), Rendsburg
 • Klingel (K-Mail Order GmbH & Co. KG), Pforzheim
 • KMW Reisen GmbH, Hamburg (Reiseportal „kurz-mal-weg.de”)
 • Kober-Kümmerly+Frei Media AG (mapz.com), Köln
 • Kreditor AG, Zug, Schweiz
 • Kredu GmbH, Berlin, auch in Vertretung durch die Credit Control Inkasso GmbH, Berlin
 • KTS Gewerbedatenverwaltung GmbH (www.firmensuche-24.de), München
 • Lagneia Ltd. (fremdgehenclub.com), London, United Kingdom, in Vertretung durch Culpa Inkasso aus Stuttgart, durch Cash Collect aus München, oder die O.C.S. B.V. aus Kerkrade in den Niederlanden
 • Lailos Group GmbH (WeCuddle.de)
 • Lailos Group GmbH (wecuddle.de)
 • LB Heizstrom Nord GmbH Magdeburg / Hamburg (E.ON Heizstrom Nord GmbH)
 • Lekker Energie GmbH
 • LemonSwan GmbH, Hamburg
 • Lendorado (Alpha Finanz Ltd.), in Vertretung durch Euro Collect Inkasso
 • LichtBlick SE, Hamburg
 • Lidl Digital International GmbH & Co. KG und Lidl Digital Trading GmbH & Co. KG, Neckarsulm (Lidl Pay), in Vertretung durch Coeo Inkasso
 • Lidl E-Commerce International GmbH & Co. KG
 • Liquidado.de (Rocket Consulting Sp. z o. o.,)
 • LMnext DE GmbH (lastminute.de)
 • LMX Reiseservice GmbH, Leipzig
 • LMX Touristik GmbH, Leipzig
 • LogiTel GmbH, Neumünster
 • Logro Vermarktung GmbH, Berlin (in Vertretung durch die Europa Inkasso Service GmbH, Wuppertal)
 • Logsoft Limited, Malta (Datingplattform „treffegirls.com”), Abrechnung durch den Dienstleister DaoPay GmbH, in Vertretung durch die Rechtsanwaltskanzlei KSP Rechtsanwälte aus Hamburg
 • Lokale Suche, Bazarov Bekbulat, Kasachstan, Karaganda
 • Lol-Date.de (Ideo Labs)
 • Lotto-Welt, Eggenburg (Österreich)
 • Lottogemeinschaft Engel c/o Andreart Ltd., Gröbenzell
 • Lottoland
 • LoveScout24
 • Löwenzahn Energie
 • Loyal Parking Deutschland GmbH, in Vertretung durch das Inkassounternehmen accredis Inkasso
 • LRS Luftrettungs-Service Vermittlungs GmbH (in Vertretung durch DIG Debitor Inkasso und Rechtsanwalt Wolfgang Naegele)
 • Ltd. Premium Content GmbH
 • Lugano Finanzservice GmbH, Ahlen
 • Lux International Sales Aps (www.stylelux.de), Dänemark (Odense)
 • Luxor Finanz GmbH, Ahlen 
 • Luxury Pleasure Ltd. (Datingportal „heisse-frauen.club”), Taunton, United Kingdom (Kontoinhaber FutureWise Kft.)
 • Luzern Finanz GmbH, Ahlen 
 • LVS-Team – Lifestyle Verwaltung & Service Team, Köln (Intermedia Yenidogan)
 • Lyon Finanz GmbH, Ahlen
 • Magiclife (Internet Service Center)
 • Maingau Energie GmbH, Obertshausen
 • Mainova AG, Frankfurt am Main
 • Managerseminare Verlags GmbH
 • Mark-E AG, Hagen
 • Marketing Büro Blue GmbH, Kleve
 • Marketing Online S.L.U., Las Palmas 
 • Märkisches Medienhaus Frankfurt/Oder
 • Machineseeker Group GmbH („maschinensucher.de”), Essen
 • Matherm GmbH, Philippsthal
 • Maxda Darlehensvermittlungs GmbH, Speyer
 • Max Direkt GmbH, Rosenheim
 • Maxolution Online Service GmbH, Stockern (Österreich)
 • Maxxim (MS Mobile Services GmbH, Drillisch Online GmbH), Maintal
 • Mc Paper AG, Berlin
 • MCI Service UG, Leipzig
 • McSIM (Drillisch Online GmbH)
 • MD Management GmbH (Deine Putzfee), Germering
 • MD Medien Design / MVG Medien Verlagsservice GmbH Weinsheim
 • MD Service GmbH, Holzkirchen (dirty-dating.de)
 • Media Websolutions B.V., Venlo (affaire.xxx)
 • Media Work GmbH (maps-routenplaner.net), Frankfurt am Main
 • Mediclean HomeCare Services GmbH, Zwenkau
 • Medien Aktuell S.L.U.
 • Medienverlag Moritz UG Miesbach
 • MEGA Communications GmbH (s.dating.de – Megadate)
 • MegaTipp49, Sofia, Bulgarien
 • Meier’s Weltreisen, Frankfurt am Main
 • Meiers Sanierungen & Finanzen Ltd. (Cleanscore.me), St. Neots, England
 • Melango.de GmbH, später umbenannt in die JW Handelssysteme GmbH, dann in B2B Technologies Chemnitz GmbH. Inzwischen wird das Geschäft unter dem Namen Habibi Media GmbH aus Chemnitz (Geschäftsführer David Jähn) weiter betrieben (unter dem Online-Portal „habibi.de”)
 • MetroMobil (E-Plus/Base), Potsdam
 • MG Premium Ltd / MG Billing Limited / Centrobill (Brazzers.com, realitykings.com), Eurobill Tech., in Vertretung durch das Inkassounternehmen Fairmount GmbH
 • MGN UG, Dresden
 • Mia Moda / K-Mail Order GmbH & Co. KG, Pforzheim
 • Milanda UG, Rosenheim
 • Militärlacke GmbH, Berlin
 • Mister Spex GmbH
 • MIT AG “Lebensfreude GbR”, Bern (Schweiz)
 • Mitgas GmbH, Kabelsketal
 • Mitteldeutsche Energiegenossenschaft GEG
 • mivolta GmbH, Gräfeling
 • MIZ GmbH, Vermittlung von Freizeitpartnern, Frau Karin Linder, Dresden
 • MM Access AG, Altdorf, Schweiz (Das Blaue Branchenbuch), in Vertretung durch das Inkassobüro Culpa Inkasso aus Stuttgart und die Kanzlei Albrecht König aus Stuttgart
 • mm-Infotec GmbH, Aachen (localpartner.de), in Vertretung durch Mahn&Rot
 • MMV Müller Medien Verlag, Wiesbaden
 • MoBerries GmbH, Berlin
 • Mobilcom-Debitel GmbH, Büdelsdorf
 • Momondo A/S, Kopenhagen (Dänemark)
 • MMOGA Ltd., Kowloon, Hong Kong
 • Moovel GmbH (car2go), Leinfelden-Echterdingen
 • Move24 GmbH, Berlin / Movago / Move24 Group GmbH
 • Movies Darling Ltd., Buckinghamshire, United Kingdom (dogostream.de)
 • MS Mobile Services GmbH, Maintal
 • MTV Mobile (E-Plus), Potsdam
 • Mulpor Company S.A., Montevideo (Uruquay), International Fairs Directory, Pay Trac Lda.
 • Multiservizi Srl. Com. Torino, in Vertretung der lokale Stadtpolizei Italien/Torino (in Vertretung durch ETI experts GmbH Inkassobüro)
 • MVG Medien Verlagsservice GmbH, Duchroth
 • MVR Medienvertrieb GmbH, München (lesen-und-gewinnen.com)
 • MyDates GmbH, Holzkirchen (dirty-dating.de)
 • myFinance Vermittlungs AG, München / Kloten (Schweiz)
 • myLoc managed IT AG
 • Natural Health Network, Brea (USA)
 • NBB Netz-Beteiligungs-GmbH, Berlin
 • Neckermann Reisen XNEC, YNEC, Oberursel
 • Neckermann Versand (Otto GmbH & Co KG), Hamburg
 • Neon Reisen GmbH, Hamburg (Vermittlung über Onlineportal Secret Escapes)
 • Net Partner GmbH (Deutsches Branchenportal) aus Emmendingen, auch in Vertretung durch das Inkassounternehmen City Inkasso aus Leverkusen
 • net-m Privatbank (myPram)
 • NetCologne GmbH, Köln
 • Netcup GmbH, Karlsruhe
 • Netforge GmbH & Co. KG (firstaffair.com Datingportal)
 • Netron Telecommunication Ltd. (Collect Vermittlungsservice Bonus Club), Kiel
 • Netron Telecommunication Ltd. (Triva Plus-Paket), Berlin
 • Netto Marken-Discount
 • Nivi Credit S.r.l., Florenz (Firenze, Italien)
 • NLTS Global Analytics s.r.o. („selbstauskunft.de”)
 • nmv GmbH & Co. KG, Mockmühl / Nick Medien Vertriebsunion (Abwicklung Abo über PVZ)
 • Nomino GmbH, Possenhofen (domainmarkt.de)
 • Noricus Kreditvermittlung, Simple Money, ICS AG, Zürich
 • Nova, Zbiroh (Tschechische Republik)
 • Novalnet AG (Zahlungsdienstleister für die Datingagenturen UniKeyInt Ltd., Esquiline d.o.o, Cyberence Kft., Howlogic Kft. und  Tech Medialand Kft.), vertreten durch das Inkassobüro eCollect AG
 • Novalnet AG und InfraWeb Solutions Limited, Hong Kong / UniKeyInt Ltd., Slovenien (BeNaughty.com)
 • Novanet Telecommunication Ltd., Hamburg
 • Novo-Print-Studio-Ltd., Freiburg
 • Nowenergy GmbH, Berlin
 • NS Partner GmbH (Regionales Firmenverzeichnis), Urnäsch, Schweiz
 • O.C.S. B.V., Kerkrade, Niederlande (FremdgehenClub) / Lagneia Ltd., London
 • O.M.A. Verlags Marketing UG, Osnabrück
 • O2 (Telefonica), München
 • OBV Online Business Verlag 
 • OCS Service Ltd. – Kundenservice TVL/BVL, Wien (MegaPlay Vorteilsgemeinschaft, Deutsche Vorteils Gemeinschaft, Paymentworld Europe Limited / EuroFuchs Vorteilsgemeinschaft / Kundenservice DTD Lotto Spirale / Premium Glück / Deutsche Tippgemeinschaft), Ikarus Online, Pegasusonline.net (Kontoabbuchungen durch die Finxp Ltd.), Pegasosonline Vorteilsgemeinschaft (Kundenservice TDM)
 • OCS Service Ltd. – Maxiservice3 Deutschland Vorteilsgemeinschaft, Lastschrift Abbuchungen über die Paymentworld GmbH
 • OCS Service Ltd. – Kundenservice Euromillionenglück, Wien ( Lastschrift Abbuchungen über die FinXP Ltd.)
 • ODV Online Content Ltd., München (routenplaner-24.info)
 • Office 24 GmbH (online-routenplaner.info), Frankfurt
 • Office GmbH, Iserlohn (Druckerpatronen.de)
 • Öger Tours GmbH
 • Olox Finanzberatung UG, Rosenheim (Arita Finanzservice, Kolbermoor)
 • Omnea GmbH, Berlin
 • On-Mobile Kft (Onmobile), Budapest, Ungarn (spontaneflirts.com, dorfdates69.com etc.), in Vertretung durch die Webbilling AG und enDebito Inkasso
 • Online Auskunft 24, Branchenbuch, Adressbuch, General Standard S.R.L., Moldawien
 • Online Branchenbuchverzeichnis, Zürich (Schweiz)
 • Online Branchendienst Deutschland SLU, Las Palmas
 • Online Gewerbeauskunft, Adressverzeichnis, OGA Verlag, Nürnberg
 • Online Marketing Berlin
 • Online Relations GmbH
 • Opodo Ltd., London
 • OPT Consulting GmbH, Berlin (in Vertretung durch die Euronord Inkasso GmbH & Co. KG, Lüneburg)
 • Optima-Computer GmbH / Regionaler Telefonbuchverlag, Amriswil (Schweiz)
 • OptimalGrün GmbH
 • Optimize Financial Consulting Ltd., London (Vertrieb Optima Finanzcheck Plus), in Vertretung durch das Inkassobüro Euro-Invest-Inkasso UG aus Nürnberg
 • Orange Iletisim Ltd.
 • Orbis-Reisen, Bayreuth
 • Ortenau Tankstellen GmbH
 • Örtliche – Branchen – Auskunft, RB-Medienverlags GmbH, Ingolstadt
 • Örtliche Ärzte Auskunft, Arztverzeichnis, RB-Medienverlags GmbH, Ingolstadt
 • Örtliche Branchenauskunft, Ihr Ärztebuch, Ärzteregister, FV Marketing, Dollnstein
 • Örtliche Branchensuche, Druckerei & Verlag Dimitrov, Hamburg
 • Örtliches Branchenregister, Georg Sypitzki (DPM Consulting UG), Leipzig
 • Ostsee Sparkasse Rostock
 • Otelo (Vodafone GmbH), Düsseldorf
 • Otto Versand GmbH & Co KG, Hamburg
 • OVC Online Video Communications GmbH (KissNoFrog), Hamburg
 • OVM – Online Vertrieb Marketing GmbH, Nürnberg, in Vertretung durch das Inkassobüro Euro-Invest-Inkasso UG, Nürnberg
 • Pable Domainverwaltung, Wien (Österreich)
 • Paidwings AG (fickHub.at / willigemilfs.de / seitensprungtreff24.at / diskret69.com / lustzentrale.com / reifefickdates.com / ganzwild.de / www.whatsex.de / whatsexy.de / whatsexy.ch/ rubens69.com / jungwillalt.com / fremdgehen.com / milf-treff24.com / ficktreff.com / molligundwillig.de / getrooted / abenteuer.com / treffsingles.de), Cham in der Schweiz, in Vertretung des Inkassobüros Fairmount GmbH oder die Kanzlei Auer Witte Thiel aus München
 • Paketsparer GmbH, Berlin (Tochtergesellschaft der primaholding GmbH)
 • Parcel Broker GmbH, München
 • Park & Control PAC GmbH, Stuttgart (in Vertretung durch das Inkassobüro S/F/G, die Kanzlei Bayh & Fingerle, Stuttgart, durch Rechtsanwalt Thomas Giesen, Frechen, und durch das Inkassobüro Tesch Inkasso)
 • ParkDepot GmbH, München
 • Park & Ride P+R Betriebsgesellschaft mbH, Baden-Baden
 • Parken & Management GmbH, Landshut (in Vertretung durch das Inkassobüro DelPro Forderungsmanagement Berlin)
 • ParkRaum-Management PRM GmbH, Erlangen
 • Parkräume KG, Berlin (in Vertretung durch das Inkassounternehmen Repraesentare Inkasso KG, Rottach-Egern)
 • ParkTimes, Hanau
 • Parkvision, in Vertretung durch die S/F/G GmbH
 • Parkwatcher 365 UG, Hanau (vertreten durch das Inkassobüro S/F/G)
 • Parship GmbH, Hamburg
 • Partneragentur Freundschaftsdienst/Seniorenglück, Weida/Gera
 • Paycom AG, Duisburg
 • Paymentworld Europe Ltd. (PremiumGlück), Malta
 • PAYONE GmbH (Ingenico Payment Services GmbH)
 • PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
 • PayPal PTE Ltd., Singapur
 • PayPlus GmbH, Würselen (Credify.me) / Platin Card / Card Compact, in Vertretung durch das Inkassounternehmen Euro Collect und die Rechtsanwaltskanzlei Lectio Rechtsanwalts GmbH aus Aachen
 • Payselect Prepaid Mastercard, in Vertretung durch CashBro und Culpa Inkasso
 • PDC Premium Direct-Card GmbH, Drochtersen
 • PE Digital GmbH, Hamburg, Betreiberin der Online-Partnervermittlung „elitepartner.de”
 • Pearl GmbH, Buggingen
 • Peng Super Glück PSG Spielegemeinschaft, Nürnberg („PengSuperGlück”)
 • Phonemax, Praha, Czech Republic (auch in Vertretung durch Mediascape und das Inkassounternehmen Revast Forderungsmanagement)
 • Photon International GmbH, Aachen
 • Plain Werbeservice GmbH, Pulheim
 • Plan-Finanz 24 GmbH, Hannover
 • Platinum Card Services Ltd. / Platinum Services USA LLC / Platin Card Services Ltd., Maastricht, Niederlande, in Vertretung durch das Inkassobüro Euro Collect GmbH aus Monheim am Rhein und das Inkassounternehmen EFA Euro Accounting GmbH, Übach-Palenberg (Inkassodienst NRW)
 • Playfair-Parking e.K., Hamburg
 • Plus Cards Ltd., in Vertretung durch Culpa Inkasso
 • POD GmbH, Dreieich, auch in Vertretung durch das Inkassobüro S/F/G („debt2flow”)
 • POS Point of sale Europe Ltd., Wakefield, United Kingdom (bizarr.dating/dating-finder.com), in Vertretung durch National Inkasso Düsseldorf
 • Postbank AG, in Vertretung durch die Accredis Inkasso GmbH & Co. KG und die Rechtsanwaltskanzlei Frank Schönberger Leverkusen
 • Powerhouse Ehf., Reykjavik, Island (DeinSeitensprung)
 • PPC – Privat Parking Control, Hamburg (in Vertretung durch Rechtsanwalt Bernd Schwarzlose, Kanzlei am Deich, Hamburg)
 • PPC Immoservice GmbH, Hamburg (in Vertretung durch Rechtsanwalt Bernd Schwarzlose, Kanzlei am Deich, Hamburg)
 • Prebyte Media GmbH (flirt-fever.de), München
 • Premium Content GmbH
 • Premium Jet-Set GmbH, Zwickau
 • Premium Media Service Ltd. (rezepte-portal-24.net)
 • Premium-Tickets-Online, Hoyerswerda
 • PremiumSIM (Drillisch Online GmbH), Maintal
 • Premiumrente24, Stuttgart(Premium Glück DE)
 • Press Release Offer – Silence Media Network
 • PRIMA Finanzmanagement u. Inkassierungsgesellschaft, Düsseldorf
 • Primacall GmbH, Berlin
 • PrimaCom Berlin GmbH (Tele Columbus AG / Pyur)
 • Primamobile GmbH, Berlin
 • Primastrom GmbH, Berlin
 • PrintMediaService Ltd., Pilzen, CH
 • Prio Services GmbH (Prioenergie) – ExtraEnergie GmbH, Chemnitz
 • Prioenergie – ExtraEnergie GmbH
 • Priogas – ExtraEnergie GmbH
 • Priostrom – ExtraEnergie GmbH
 • Pro City Consulting UG, Berlin/Bad Kreuznach
 • Projektnet (handelsvertreter-netzwerk.de), in Vertretung durch das Inkassobüro Tesch MediaFinanz GmbH
 • PRS Parkraum Service GmbH, Wickede, Berlin (in Vertretung durch das Inkassobüro DelPro Forderungsmanagement GmbH, Berlin)
 • Pure Mobile (Vodafone / Unitymedia-Vertragsübernahme)
 • PVZ Pressevertriebszentrale GmbH & Co. KG, Stockelsdorf, teilweise vertreten durch den Rechtsanwalt Hanewinkel, Heidelberg, durch die Kanzlei Michaela Lehmann, Georgsmarienhütte, und durch die Kanzlei Geys-Lehmann Hellmuth aus Leipzig, teilweise auch in Vertretung durch das Inkassobüro GMI Gesellschaft für Mahn- und Inkassowesen mbH, Osnabrück, oder das Inkassobüro ADU Allge. Debitoren- und Inkassodienst GmbH, Osnabrück
 • QRS TRADE LTS London (Lottoblock), Lastschrift über FinXP Limited
 • Qualidates AG, Steinhausen, Schweiz (feuchte-kontakte.com, dicketreffs.de, dicketreffs.at, liebschaft24.com)
 • Quelle Versandhaus GmbH, Burgkunstadt
 • Q-Park Operations Denmark A/S
 • R+V Allgemeine Versicherung AG, auch in Vertretung durch UMB Unternehmens-Managementberatungs GmbH, Wiesbaden
 • Rakuten Deutschland GmbH, Bamberg, auch in Vertretung durch Coeo Inkasso
 • RatePAY GmbH, Berlin
 • RB Medienverlags GmbH, Regionales Branchenbuch, DeMa Debitoren Management GmbH & Co. KG, Neustadt
 • RB-Verlag, Madrid, vertreten durch EuroInkasso Ltd., Köln
 • Real Payment (R.M.I.), Prag/Petersberg
 • real.de / Klarna
 • Rechtsanwalt Daniel Sebastian aus Berlin (IPPC LAW)
 • Regio Marketing GmbH, Luzern, Frankfurt am Main (firmenklick.net / Branchenbuch)
 • Regionale Auskunft, Branchenbuch Regional, Gewerberegister, Vogel Medien Verlag SRL 
 • Regionaler Branchendienst, VVM Unternehmensverbund 
 • Regionaler Medien Verlag RMV, Waldemar Brunner, Frankfurt am Main
 • Regionales Branchenbuch, Seychellen
 • Regista Online (Europe REG Services / AN-Meldung GmbH)
 • Reisen.de (ab-in-den-urlaub Betriebsgesellschaft mbH)
 • Restplatzboerse.at, Wien
 • RGF Filmvertrieb UG, Bremen
 • RheinEnergie AG, Köln (in Vertretung durch Rechtsanwalt Stephan Riedmann, Köln)
 • Rocket Consulting (Liquidado.de), Wroclaw (Polen)
 • Rocket Melt Maxi Media, Jack Winston, München
 • Royal Bank of Scotland
 • RSG Registrierungsstelle für Gewerbetreibende, Hamburg („www.registrierungsstelle.online”)
 • RTL Interactive (RTL Now)
 • RWE Vertrieb AG, Brühl/Dortmund
 • S&M Marketing GmbH (Regionaler Bundes Verlag, Offenbach am Main), in Vertretung durch das Inkassounternehmen Culpa Inkasso
 • Safe Place GmbH, Düsseldorf
 • Safer Payment AG (ueber18.de)
 • Santander Consumer Bank AG
 • Sauber Energie GmbH & Co. KG, Siegburg
 • Save.TV
 • SBASS Telekommunikation GmbH
 • SchauInsLand-Reisen GmbH, Duisburg
 • Schneider Versand GmbH & Co. KG, Wedel
 • Schülerhilfe, ZGS Bildungs-GmbH, Gelsenkirchen
 • Schwab Versand GmbH
 • Seitensprung.tv (Social Media Services LLC, Ste R, Sheridane USA)
 • Sell-IT GmbH, Düsseldorf (handels-bank.de)
 • Seniorenglück, Gera
 • SFJ Single- und Freizeitclub Julie GmbH, Lutherstadt Eisleben
 • Siebenmann FinExpert GmbH, Sirnach, Schweiz
 • SimDiscount (Drillisch Online GmbH)
 • Simfinity (ProSieben Sat.1 Digital GmbH, Telefonica)
 • Simple Money, ICS AG, Zürich
 • Simply Tel (Drillisch Online GmbH), Maintal
 • Simyo GmbH (E-Plus), Düsseldorf
 • Single-Treff-Mikado Freizeit- und Freundschaftsclub GmbH, Teltow
 • Sixt Autovermietung / Flizzr
 • Skrill Ltd., London
 • Sky Deutschland Fernsehen GmbH & Co. KG, Unterföhring
 • Sky Net AG (Die Besten meiner Stadt, Online Deluxe), Sarnen (Schweiz)
 • Sky-Tours, Skytours GmbH, Berlin
 • Smart Connect LLC, Sheridan, USA (Scoreheld), in Vertretung durch die Culpa Inkasso GmbH
 • Smartmobil (MS Mobile Services GmbH), Maintal
 • SN Marketing GmbH, Frankfurt am Main (Örtliches Telefonbuch) (teilweise in Vertretung durch das Inkassobüro demanda Forderungsmanagement GmbH, Köln)
 • Social Media Services LLC, Ste R, Sheridane USA (Seitensprung.tv)
 • Social Media und Margentur Portugal, Unipessoal Lda, (siesuchenwirfinden.com) 
 • sofatutor.com (sofatutor GmbH, Berlin)
 • Solution 24 GmbH, Frankfurt am Main (www.gps-routenplaner.net), Nidex Limited (playnide.de) 
 • Spar Garant AG, Brunnen, Schweiz (Aktion Deutschland gewinnt), in Vertretung durch das Inkassobüro GMI, Gesellschaft für Mahn- und Inkassowesen mbH, Osnabrück
 • Sparhandy GmbH, Köln (Powwow GmbH)
 • Spotify, in Vertretung durch die Klarna Bank AB und COEO Inkasso
 • Spring Life Ltd. (sarahsblessing.de), vertreten durch den Zahlungsdienstleister Novalnet AG, das Inkassobüro CMS Collection GmbH und die Kanzlei Andreas Raulf
 • Stromio GmbH, Magdeburg
 • Studiengemeinschaft Werner Kamprath Darmstadt GmbH (SGD)
 • SUD AG (Service & Dienstleistungs AG), Zug, Schweiz
 • Süddeutsche Zeitung GmbH, München
 • Sunny Side Media EOOD GmbH, Preverenges, Schweiz, (Betreiberin des Portals „Liebe forscht”, in Vertretung durch das Inkassounternehmen enDebito collect & finance GmbH, Düsseldorf 
 • Supernova Advertising GmbH Schufaauskunft (Vertretung durch die Kanzlei RSW Beratung Rechtsanwälte Dr. Bock und Kreyenkötter, Münster)
 • Supernova Advertising GmbH, München (ihreselbstauskunft.de)
 • SuperTipp24, Ho Chi Minh, Vietnam (Abbuchung durch  finXP Limited), Umbenennung zum 01.12.2022  in Maxiclub24 (Abbuchungen über die PPS Perfunction Payment Service GmbH)
 • SVM-Europa, Service und Vermittlungsmanagement Europa, Frankfurt am Main
 • SWE Netz GmbH aus Bad Kreuznach für das Werbeobjekt „Bürger-Info 4-seitiger A4-Folder”, vertreten durch das Inkassounternehmen Aktiva Inkasso aus Bad Kreuznach
 • swedex GmbH, Essen
 • Swisscom AG
 • SZ Süddeutsche Zeitung GmbH
 • Telehansa GmbH, in Vertretung durch Expio Finanz Limited, Hamburg
 • T-Mobile (Telekom), Bonn
 • T-Online (Telekom), Bonn
 • Talkline (Mobilcom-Debitel GmbH), Büdelsdorf
 • TD Swiss GmbH, Freienbach, Schweiz
 • TDT Communication Service GB Ltd. (“MitDabei” bzw. „MitDabei24”), Köln / Comparix GmbH, auch in Vertretung durch die Rechtsanwaltskanzlei Andreas Dolny, Oberhausen
 • TeamBank AG (easyCredit), Nürnberg
 • Tech Medialand Kft., Ungarn (Betreiberin der Datingportale benaughty.com, gaysgodating.com und whatsupsex.com), in Vertretung durch den Zahlungsdienstleister Novalnet AG und das Inkassobüro eCollect AG
 • TechStyle GmbH Berlin (JustFab.de)
 • TEK-REM Solution Ltd., Berlin
 • Tele Columbus Kabel-Service GmbH, Berlin (neuer Markenname: Pyur)
 • Teledeal Media, Nizam Toru (www.städte-check.de), Emmerich am Rhein
 • Telefonbuch Marketing SL, Zwickau (in Vertretung durch Top Inkasso)
 • Telefonbuch Online, Telefonverzeichnis, TeleMedien direct UG, Siegburg
 • Telefonica Germany GmbH & Co. GmbH, München
 • Telefonica Super Select
 • Telegate Media AG (11880.com/klicktel.de), München
 • Telegate MEDIA AG, Essen
 • Telekom Business (Telekom), Bonn
 • Telekom Deutschland GmbH, Bonn
 • Telemarketing / Lotto App Online Lotto
 • Tellmeo, Gran Canaria
 • tempus. GmbH, Giengen
 • Teqcycle Solutions GmbH / Samsung Electronics GmbH, vertreten durch das Inkassounternehmen EOS DID
 • Thalia Bücher GmbH, Münster
 • The Dating Corp Ltd., “Heisse Affäre” (heisseaffaere.com), London, teilweise in Vertretung durch die Kanzlei Lectio Rechtsanwalts GmbH, Aachen
 • Thomas Cook Touristik GmbH, Oberursel
 • Tipp24 Services Ltd.
 • Tipplotto 77 Spielgemeinschaft, c/o Büroservice Vogt, Solingen (Trost Ltd.)
 • TM Börsenverlag AG, Rosenheim (Champions-Trader)
 • TNT Express GmbH, Troisdorf
 • Together Networks Holdings Limited / Novalnet AG (benaughty.com und loveaholics.com)
 • toleadoo GmbH, Sulzbach
 • Top200 Gewinnspiele / Eurojackpot-49, vertreten durch das Inkassobüro Pro Claim AG Inkasso aus Frankfurt am Main bzw. Katowice / Polen
 • Top Fin 7 Mann GmbH (Sirnach/Schweiz), in Vertretung durch die Euro-Invest-Inkasso GmbH aus Nürnberg
 • Top Scoring Ltd., St. Neots, England
 • Totalgaz, Berlin
 • Tourini GmbH, Leipzig (ab-in-den-urlaub.de)
 • Travador.com (Evolution Internet Fund GmbH), München
 • Travel Viva GmbH (airline-direct.de), Aschaffenburg
 • Travel24.com AG, Leipzig
 • Travel2be, Madrid (Spanien)
 • Travelstart.de, Helsinki
 • Treffpunkt18.de (HQ Entertainment Network GmbH & Co. KG), Wien
 • Tripado GmbH, Blumberg 
 • tropo GmbH, Hamburg
 • TUI Austria Holding GmbH, Club Magic Life, Innsbruck (Österreich)
 • TUI Deutschland GmbH
 • UMI Urban Mobility International GmbH („WeShare“), Berlin, in Vertretung durch die Assekuranz-Arnold GmbH, Gelnhausen
 • UniCredit Bank AG, München (HypoVereinsbank), in Vertretung durch das Inkassounternehmen Proceed Collection Services GmbH, München
 • UniKeyInt Ltd. ( Betreiberin der Datingportale benaughty.com, cougarlust.com, pimperbook.com und quickflirt.com), in Vertretung durch den Zahlungsdienstleister Novalnet AG und das Inkassobüro eCollect AG
 • Unister GmbH (Ab-in-den-Urlaub.de) 
 • Unister GmbH, Leipzig
 • Unister GmbH, Leipzig (Partnersuche.de)
 • Unister Travel Betriebsgesellschaft mbH, Leipzig
 • Unister Travel Retail GmbH & Co. KG, Leipzig
 • Unitymedia BW GmbH, Pforzheim/Köln
 • UPG United Power (Care Energy)
 • UPS United Parcel Service, Neuss
 • Urban Tech UG, Gosen
 • Urlaubstours GmbH, Leipzig (Urlaubstours.de)
 • USTID-Nr.de, Deutsches Firmenregister zur Erfassung und Registrierung inkl. Umsatzsteuer-Identifikationsnummern, Firmenregister, DR Verwaltung AG, Bonn
 • Vattenfall Europe Sales GmbH / Vattenfall Europe Distribution GmbH
 • Vendis GmbH
 • Verbraucher-Service-Gesellschaft Hamburg mbH (VSG), Abteilung Gewinner-Dienst
 • VeriPay B.V. (Platinum), Heerlen (Niederlande)
 • Veritas Vermögensberatungs- und Vermittlungsgesellschaft mbH, Speyer (Stuttgarter Versicherung AG)
 • Verlag Unika GmbH (Zwangsversteigerung Aktuell), Erkrath
 • Versatel GmbH, Berlin
 • Viabuy Prepaid MasterCard, Pro Financial Ltd.
 • Viking TechnologyN.V., Curacao (Lotto Welt), vertreten durch Jedermann Inkasso
 • Villas Winterberg
 • VISIT-X B.V., Amsterdam, in Vertretung durch die camPoint AG, Seligenstadt
 • VKS Rostock GbR
 • VN Freiwilligenservice UG (www.bufdi.eu), Berlin
 • VNR Verlag für die Deutsche Wirtschaft AG, Bonn, mit den Zeitschriftenmarken Smart Business Media / BWR med!a / Sekada / Verlag pro Kita / Safety Xperts / CW Computerwissen / Adiuva Verlag, (auch in Vertretung durch das Inkassobüro Exgo Inkasso, Gießen, Laubach)
 • Vodafone GmbH, Düsseldorf
 • Voxenergie GmbH, Berlin
 • VSR Verlag Service GmbH, Gräfeling (Rechnungsstellung und Zahlungsabwicklung durch die PVZ Pressevertriebszentrale)
 • vtours GmbH, Aschaffenburg
 • VW Volkswagen Leasing / Audi Leasing, Braunschweig
 • Waldorf Frommer Rechtsanwälte aus München (nun umbenannt in Frommer Rechtsanwalts PartG mbB „Frommer Legal”)
 • Wallet Solutions B.V., Kerkrade, Niederlande (in Vertretung durch Euro Collect / Inkassodienst.NRW)
 • Wario Solutions Ltd. (WarioWin), Ho Chi Minh, Vietnam
 • Web-24 GmbH, München
 • Web2Go Solution GmbH, Frankfurt (routenplaner-maps.com)
 • Webbilling AG, Zahlungsdienstleister für verschiedene Datingagenturen und Datingportale, u.a. BeTogetherMedia B.V., Boranu Online B.V., Casual Networks B.V., HQ Entertainment Network GmbH & Co. KG, Media Websolutions B.V., Onmobile Kft, auch in Vertretung durch Rechtsanwalt Sebastian Kipke (Hamburg) oder die Kanzlei Brandes Rechtsanwälte (Hamburg) oder das Inkassobüro Jedermann Inkasso, auch in Zusammenarbeit mit der Firma Cyberservices
 • Webme GmbH, Nürnberg
 • Webtains GmbH
 • Weg.de (COMVEL GmbH competence & service in travel, München)
 • Werbe Verlag & Online Marketing („Ihr gelbes Verzeichnis”)
 • Werbe.Wert Verlagshaus GmbH, Andernach
 • Winner 49 / Spiele Club 49 Spielgemeinschaft (Mehmet Yilmaz)
 • Winners 49 & Top 400 Millionenrente Spielgemeinschaft, in Vertretung durch das Inkassounternehmen IFS Inkasso, Berlin und das Inkassobüro Debtend Service, Berlin
 • Wire 7 Ltd. (big7.com)
 • Wirecard Bank AG (vertreten durch das Inkassobüro EOS DID Deutscher Inkasso -Dienst)
 • Wish.com
 • WK ImmoInvest GmbH, Meudt, AccPrint Medien Ltd. (Betreuung durch PVZ) 
 • Wofindo, Adressbuchverzeichnis, Gesellschaft für Webdesign S.L., Mallorca
 • Wolfgang Klenk GmbH & Co. KG (DVD & Mehr Exklusiv Shop), Limburg
 • World of Video / FOX Video Markt (in Vertretung durch Merlin-Inkasso)
 • World Trade Register, Firmenverzeichnis, Utrecht
 • WSK Media UG, Mönchengladbach
 • WVP Vers. Verm. Ges. mbH, Nürnberg (www.credi.de)
 • WWP Weuro Wirtschaftswerbung e.K., Friedberg
 • Xenolith Ltd. (in Vertretung durch das Inkassobüro Colleon AG)
 • Xing (New Work SE Hamburg)
 • XPUR ITT GmbH, Düsseldorf
 • XTUI
 • Yapital Financial AG (vertreten durch Coeo Inkasso und Kanzlei Monika Mumm)
 • yourFinance AG, Zürich
 • Yourfone GmbH (E-Plus), Hamburg
 • Yves Rocher GmbH
 • Zahlungsdienstleister Commdoo GmbH, Mönchengladbach (Datingseite Daily Flirt, betrieben von der interyard GmbH)
 • Zalando Payments GmbH, Berlin (in Vertretung durch Paigo Inkasso)
 • Zelos Print GmbH, Hamburg
 • Zeitverlag Gerd Bucerius GmbH & Co. KG (Leserservice DIE ZEIT), Hamburg
 • Zentrales Ärzteverzeichnis, Ärzteverzeichnis, ÖGR Verwaltung GmbH, Berlin
 • Zentrales Gewerbeverzeichnis ZGV AG (zentrales-gewerbeverzeichnis.info)
 • Zoosk, Inc., San Francisco, USA 
erichmocanu

Activist Civic fondator AEBS.org, Jurnalist si Expert extern in UE-GDPR / DPO